Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 12 februari, 2024 - 14:35Uppdaterad: tisdag, 13 februari, 2024 - 09:27
  • Styrbjörn Oskarsson är tf ordförande i domarutskottet. Arkivbild.

Oskarsson är tf ordförande i domarutskottet efter skandalen bland domaransvariga i bollförbundet

Styrbjörn Oskarsson har tagit över som tf ordförande för Finlands bollförbunds domarutskott efter att Petteri Kari bett om att få avgå som ordförande. 

Det har stormat kring domartoppar efter att Helsingin Sanomat publicerade en artikel i januari där anklagelser mot tre personer i ledande ställning riktades.  

Bollförbundets styrelse samlades i går söndag för ett extrainsatt möte där en sammanställning öve råtgärder presenterades.  

Då Bollförbundet har pratat med domarna har kritik riktats mot domarutskottets beslut, en auktoritär ledarstil och brist på genomsynlighet. Dessutom har domarna upplevt att de inte har behandlats jämlikt och rättvist. 

På bollförbundets hemsida säger generalsekreterare Marco Casagrande att huvuddomarna står i centrum precis som spelarna, tränarna och lagen.

– Vi kan inte förändra det som har hänt men vi behöver dra lärdom av händelserna och inleda jobbet för att återskapa förtroendet, säger Casagrande.

Bollförbundets styrelse har sitt nästa möte de 21 mars och då inleds arbetet med att hitta en ny ordinarie ordförande för domarutskottet. 

Här finns mer att läsa.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »