Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 1 juni, 2023 - 10:50Uppdaterad: torsdag, 1 juni, 2023 - 12:22
  • Olivia Weuro var tillbaka i bassängen senaste helg. Foto: Owe Sjöblom

Olivia Weuro behövde paus från simningen

I juni 2021 var Olivia Weuro med i finländska mästerskapen i simning i långbana i Kuopio, men efter det har det varit tyst om henne. 

Nu berättar hon för Ålands Radio att hon behövde en paus från simningen och hon vet inte om det blir en comeback i tävlingsbassängen. 

– Vi får se till hösten, jag vet inte om jag har en paus eller om jag har pensionerat mig, säger 21-åriga Olivia Weuro. 

Hon säger att balansen mellan det sociala livet och livet i bassängen inte fungerade samtidigt som hon gärna ville testa lite andra idrotter. 

– Dessutom hade jag mycket i skolan med studentskrivningar och så pandemin ovanpå det, så motivationen sviktade en hel del också, säger Olivia Weuro. 

Olivia Weuro gjorde debut i ungdomslandslaget som 15-åring och har många nationella och internationella medaljer. Om det blir en fortsättning inom simningen återstår att se eller om hon dyker upp på någon annan arena.

– Jag älskar att träna och testar på nya grejer, bland annat spelade jag ishockey senaste vinter, säger Olivia Weuro.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »