Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 17 november, 2023 - 15:07Uppdaterad: fredag, 17 november, 2023 - 16:08

Oklart vad som händer med FC Åland – IFK intresserade av division 3-platsen

Det råder stor oklarhet vad som händer med FC Åland i framtiden, men det som står klart är att det inte finns något A-lag just nu. 
- Vi har inte tillräckligt med spelare för att spela i division 3 nästa år, säger ordförande Kennet Berndtsson. 

Redan i somras ville FC Ålands styrelse inleda diskussioner om ett utökat samarbete med IFK Mariehamn för att säkra platsen i division 3, men fick nobben av ägarföreningarna IFFK och IF Fram. 
- Vi fick inte mandat att inleda diskussioner med IFK och vad som händer nu är helt i händerna på ägarföreningarna, säger Kennet Berndtsson. 

Anmälan till division 3 ska vara inlämnad senast den sista november och före det måste ett beslut finnas, annars tappar FC Åland platsen i division 3. 

FC Ålands ägarföreningar är IFFK och IF Fram. 
- Vi ville reda ut olika alternativ och har haft diskussioner mellan ägarföreningarna och även med IFK Mariehamn och från vår sida är vi beredda att överlåta division 3-platsen till IFK, säger Daniel Melander, ordförande i IFFK. 

Även Monika Mattsson, ordförande i IF Fram, är inne på samma linje.
- Det vi funderat på är hur platsen ska överlåtas, om IFK bara tar över den, om de ska betala för platsen eller om de ska hyra den. Det har varit lite olika infallsvinklar, men det är inte helt klart ännu, säger Monika Mattsson. 

IFK Mariehamn rf är villiga att ta över platsen i division 3 och enligt ordförande Mikael Granskog finns ett färdigt avtal om överlåtelse skrivet. 
- Det vi saknar är underskrifterna, men det börjar snart bli bråttom eftersom den sista november närmar sig, säger Mikael Granskog. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »