Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: lördag, 19 maj, 2018 - 15:56Uppdaterad: söndag, 20 maj, 2018 - 17:01
  • Man måste komma så nära att man kan hålla i kontrollen och bilen. Foto: Malin Lundberg.
  • Pontus Sjölund försöker ta sig upp. Foto: Malin Lundberg.
  • Ibland är det väldigt brant. Foto: Malin Lundberg.
  • När det är mjukt kan man fastna. Foto: Malin Lundberg.
  • Det är knepigt att nå kontrollerna utan att meja ner de vit-röda banden. Foto: Malin Lundberg.
  • Ibland behöver bilarna första hjälpen. Foto: Malin Lundberg.

Offroadtävling i bergig terräng

Motorsport. Det ser omöjligt ut när de stora fyrhjulsdrivna offroadbilarna ska ta sig fram över bergen i Eckerö Björnhuvud. Men på något konstigt sätt lyckas de krångla sig fram till de utlagda kontrollerna.

Under lördagen avgörs den andra deltävlingen i Åland offroad trophy cup, och när Ålands Radio är på besök kämpar lagen som bäst på teknikområdet där kontrollerna ligger tätt samlade, alla på ställen som är mycket svåra att nå med bilarna.

- Det är utmanande när det är så bergig terräng, det bryter på bilarna och saker går sönder. Sen är det myrmark på vissa ställen och där är det risk att man kör fast istället, säger Pontus Sjölund som tävlade tillsammans med Adrian Sjölund i en Grand Cherokee.

Deltävlingen vanns av Team Vannepaja där Esa Mäkelä var förare och Aki Korhonen och Alex Pesu var co-drivers. Tvåa blev Team Blackzuki med Stefan Finnerman och Abbe Rundberg och trea blev Team Mean Niva med André Johansson och Thomas Häggblom.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »