Publicerad: lördag, 20 augusti, 2022 - 16:17
  • Katherine "Kit" Loferski gjorde ett av målen när Åland United spelade 2-2 mot PK-35 Vanda. Foto: ÅRTV

Oavgjort mot PK-35 Vanda för Åland United

Åland Uniteds bortamatch mot PK-35 Vanda i Nationella ligan på lördagen slutade 2-2.

Hemmalaget tog ledningen efter knappa halvtimmen genom Reetta Suomela. ÅU kvitterade i den 36:e minuten, då Olivia Ulenius slog in bollen efter en kontring.

I den andra halvleken gick PK-35 upp i ledning i den 71:a minuten, då genom Wilma Forsblom. 2-2 målet, matchens sista, kom i den 82:a minuten när ÅU:s Katherine Loferski placerade in bollen framspelad av Jacqueline Hand.

Efter 17 spelade matcher ligger Åland United fyra i Nationella ligan i fotboll, tre poäng efter dagens motståndare PK-35 Vanda och elva poäng före PK-35 Helsingfors. Kuopiolaget KuPs leder ligan med en omgång av grundserien kvar att spela.