Publicerad: måndag, 7 maj, 2018 - 19:27Uppdaterad: tisdag, 8 maj, 2018 - 06:20

Höjdpunkter från Honka-IFK, källa Ruutu.

Oavgjort mellan Honka och IFK

Fotboll: En sen kvittering från IFK Mariehamn räddade en poäng i måndagskvällens ligamatch borta mot FC Honka. Matchen slutade 1-1.

IFK Mariehamn hade flest chanser under den första halvleken. Aleksei Kangaskolkka prickade ribban och Simon Silverholt och Amos Ekhalie tvingade Honka-målvakten till ett par avancerade enhandsräddningar. Men det var Honkas vänsterback Jonas Levänen som överlistade IFK-försvaret med sin djupledslöpning efter en halvtimmes spel. Hans låga avslut var välplacerat fram till 1-0.

I den andra halvleken var Honka nära att utöka ledningen, men stolpen räddade IFK den gången. Istället kom kvitteringen i den 85:e minuten. Ett anfall via IFK:s vänsterkant landade till slut hos Simon Silverholt som avslutade inne i boxen framspelad av Aleksei Kangaskolkka. Det var Silverholts andra mål i IFK-tröjan och betydde 1-1 och delad pott för de båda lagen.