Publicerad: lördag, 4 maj, 2024 - 19:34Uppdaterad: lördag, 4 maj, 2024 - 21:08

Besvikelse i Åland United efter tappade poäng mot PK-35

Fotboll: Åland United tappade en ledning med 2-0 mot PK-35 Vanda i lördagens match på WHA i den nationella ligan och fick nöja sig med oavgjort 2-2.

Anni Hakasalo gav United ledningen i matchens 19:e minut när hon tajmade inlägget från Gabi Rennie på högerkanten perfekt. Hennes avslut med pannan var distinkt och ställde Irea Virtanen Espejo i PK-35-målet.

Gabi Rennie skulle komma att göra ett ännu större avtryck i matchen. I den 38:e minuten vände Rennie först bort två motståndare vid den offensiva kortlinjen och matade sedan en hög boll mot målet, ur dålig vinkel, där PK-35 målvakten sträckte sig förgäves och inte lyckades med mer än att styra in bollen i eget nät fram till 2-0 för Åland United.

Åland United var nära att utöka ledningen i upptakten av den andra halvleken när Anni Miettunen prickade ribban med ett skott. Men istället kom 2-1 i den 71:a minuten i efterspelet till en hörna när Elina Mankki kastade sig fram och styrde in bollen bakom United-målvakten för kvällen Lilja Niiranen.

2-2 kom i den 88:e minuten när bollen studsade gästernas väg efter en inspark från PK-35:s målvakt via misslyckade försök till brytningar av United. Elina Mankki kunde sätta full fart med bollen mot Uniteds straffområde. Hennes avslut höll högsta klass och matchen var utjämnad.