• Både FC Åland och Jomala spelade oavgjort i helgen. Arkivfoto.
Notisen i ljudformat:
Publicerad: lördag, 28 september, 2019 - 19:48, uppdaterad: lördag, 28 september, 2019 - 19:53

Oavgjorda resultat för FCÅ och JIK

Fotboll. Både FC Åland och Jomala IK spelade oavgjort i lördagens matcher i division 3.

FC Åland mötte Wilpas hemma på Sportkila och där tog gästerna ledningen genom Teemu Kesänen i den 56:e minuten. Jimmy Sundman reducerade för FC Åland i den 79:e minuten och matchen slutade 1-1. FC Åland ligger nu tabelltrea med 48 poäng, Peimari är två med 49 poäng och Pargas IF leder serien på 54 poäng, två omgångar återstår.

Jomala IK i sin tur mötte SoVo på bortaplan och där hamnade man i 0-2-underläge då SoVo gjorde mål i den 36:e och 48:e minuten. Jomala tog sig dock tillbaka genom mål av Lucas Eriksson i den 70:e minuten och Vincent Emretsson som gjorde 2-2 på stopptid. Jomala IK ligger på tiondeplats på 27 poäng, JyTy ligger två poäng bakom under strecket.

I nästa omgång möts FC Åland och JIK i ett derby. Det spelas den 2 oktober på Vikingavallens konstgräs.

Fler Sport

Komet II i topp i Ålandsserien

Andra omgången i Ålandsserien i bowling avgjordes under söndagen. Komet II ligger i topp med åtta vinster och sex förluster med den totala poängen 9441.

Jomala IK bortabesegrade Sollentuna

Volleybollherrarna i Jomala IK vann på bortaplan mot Sollentuna B i Division 1 Norra herrar. Matchen slutade 2-3 i set under söndagen.

IFK föll mot Österåker

Pontus Nylén efter förlusten mot IFK Österåker
Hockey: IFK Mariehamns herrar förlorade hemma på Islandia mot IFK Österåker med 2-4 (0-1, 2-2, 0-1). Lagkaptenen i IFK Mariehamn, Pontus Nylen, sa direkt efter slutsignalen att detta är en match som vi ska kunna vinna men att vi var för ineffektiva framför kassen.

Nora Karlsson tog hem storslam i FSGM

Nora Karlsson
Under lördagen arrangerade Mariehamns Gymnastikförening Finlandssvenska gymnastikförbunds specialmästerskap i Bollhalla. 260 gymnaster tävlade i sex olika klasser. Det tävlades i de fyra olika grenar hopp, barr, bom och fristående.

Rick Ketting blev supportrarnas val

Daniel Sjölund
Rick Ketting fick utmärkelsen "Supportrarnas val" av Grönvita fans under IFK Mariehamns avslutningsmiddag. Under tillställningen har det delats ut diverse priser och utmärkelser till spelare och tränare för deras prestation under den gångna säsongen men även för att visa uppskattning för tiden som de har spenderat i klubben.

Robin Sid vill söka sig vidare

Fotboll: Under IFK Mariehamns avslutningsmiddag offentliggjordes det att Robin Sid vill söka sig vidare och testa sina vingar och pröva nya utmaningar i karriären.

IFK fick storstryk av SK Iron

Sex sekunder var det som krävdes innan SK Iron kunde spräcka nollan på IFK Mariehamn i första period. Det var bara början på en tung lördagseftermiddag för IFK som förlorade matchen med 3-9 (1-3, 1-2, 1-4).

Westerlund med från start i finländsk kvalseger

Fotboll: Mittbacken i Åland United, Anna Westerlund , spelade från start när Finland vann över Cypern med 4-0.

Daniel Norrmén fortsätter i IFK

Nyhetsnotisen i ljudformat:
Fotboll: Daniel Norrmén fortsätter som IFK Mariehamns assisterande tränare till lagets nya huvudtränare, Lukas Syberyjski .