Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 15 juni, 2023 - 13:13Uppdaterad: torsdag, 15 juni, 2023 - 15:08
  • Bild från Stina Lindells instagram. Foto: Hugo Granberg

Nya personliga rekord av Lindell i VM

Stina Lindell satte nya personliga rekord i VM i klassisk styrkelyft som går av stapeln på Malta. 

Stina Lindell tävlar i 69 kg-klassen och totalt lyfte hon 470 kg, vilket är nytt personligt rekord och även finländskt rekord. Tidigare hade hon lyft 457,5 kg som bäst.  

I knäböj förbättrade hon sitt eget personliga rekord med 10 kg när har tog 177,5 kg. Hon bommade på ingångsvikten 167,5 kg, ökade på till 170 kg till andra och klarade och sen blev det alltså ytterligare ökning i det tredje lyftet. 

I bänkpress gick Stina Lindell in på 112,5 kg, vilket hon klarade. Sen försökte hon på 117,5 kg två gånger om utan att stången kom upp. Det hade varit nytt personligt rekord med 2,5 kg. 

I det avslutande marklyftet tog hon 170 kg i första och 180 kg i andra. Sen försökte hon på 200 kg i tredje, vilket hon fick upp men med ett litet stopp på vägen och det tyckte två av domarna att inte var godkänt, så det underkändes med 1-2. 

Vilken placering Stina Lindell får totalt får vi vänta på ända tills sent i kväll. Det är hela 28 lyftare med i klassen och därför delades de upp i två grupper och den andra gruppen lyfter i kväll med start klockan 20.00. I den gruppen finns bland annat de åtta bästa lyftarna på förhand. Så här långt ligger Stina Lindell på femte plats med sina 470 kg. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »