• Arkivfoto: Malin Lundberg.
Publicerad: söndag, 3 februari, 2019 - 17:04, uppdaterad: söndag, 3 februari, 2019 - 17:06

Ny tung helg för IFK Mariehamn

Ishockey: Det blev ännu en gång dubbla förluster för IFK Mariehamn i Alltrean. Fyra förluster på de fyra senaste hemmamatcherna gör att laget i praktiken är avsågade från möjligheter att nå kvalspel.

IFK förlorade under lördagen mot Lidingö Vikings efter en svag första period. IFK hade stora problem även i första period mot söndagens motstånd Södertälje Pojkarnas AIF och låg under med 0-4 efter de första 20 spelade minuterna.

Otto Silfver reducerade visserligen till 1-4 och Niclas Herou till 2-4 i den andra akten, men serietvåan SPAIF gled ifrån och satte 2-5 innan andra periodpausen. Tidigt i tredje perioden gjorde gästerna 2-6 och resten av perioden präglades av utvisningar där Niclas Herou ännu en gång symboliserade frustrationen inom IFK med att dra på sig ett matchstraff.

Med fem matcher kvar har IFK åtta poäng upp till Älta på fjärdeplats som tycks ha toppat formen sent på säsongen och i fredags besegrade SPAIF med 9-2. Fem matcher är av allt att döma det som återstår av IFK Mariehamns säsong.

Fler Sport

Jomala IK bortabesegrar Åbo IFK

Jomala lyckdes att bortabesegra Åbo IFK med 1-2 i herrfotbollens tredje division och därmed ta den andra segern för säsongen.

Ny mästare i ÅM för islandshästar

Jenny Karlsson
ÅM i både fyrgång och T8 för islandshästar avgjordes under lördagen på Ålandstravet. Jenny Karlsson tillsammans med islandshästarna, Dala-dis och Brimi, som hon tävlade med, blir åländska mästare för första gången.

Åland United bryter förlustsviten

Under lördagen mötte Åland United tabelljumbon IK Myran och ÅU hade tre raka förluster bakom sig i ligan. Men ÅU lyckades att bryta förlustsviten och det med råge.

FC Åland kvitterar genom två mål på tilläggstid

Rezgar Amani efter matchen mot Masku
Fotbollsmatchen mellan FC Åland och Masku slutar 2-2 efter två sena mål från hemmalaget i herrarnas division 3. Inte ett orättvist resultat, anser FC Ålands kapten Rezgar Amani.

Jerry Danielsson vann Brändöluffens halvmaraton

Det sjunde årets upplaga av Brändöluffens halvmaraton lockade till sig 34 tävlande i alla olika klasser. 13 öar ska passeras innan man kommer in över mållinjen och för första gången gick loppet norrut.

IFK spelar cupfinal i Mariehamn

Klubbdirektör Peter Mattsson intervjuas:
Fotboll: 100-årsfirande IFK Mariehamn får spela årets cupfinal på Wiklöf Holding Arena i Mariehamn. Finalen spelas lördagen den 15:e juni, exakt klockslag för finalen fastställs på tisdag.

IFK är i cupfinal

Daniel Daja Sjölund
IFK Mariehamn är klara för final i finländska cupen efter att dom vann semifinalen med 3-1 mot VPS i Vasa.

Kettings avstängning kvarstår

IFK Mariehamns mittback Rick Ketting fick två varningar i senaste matchen mot FC Inter och blev således utvisad.

FC Inter vann mot IFK

IFK:s Hampus Lönn ger sin syn på matchen mot FC Inter:
Fotboll. IFK Mariehamn mötte FC Inter på WHA i kväll. FC Inter vann matchen med 2-1.