Publicerad: söndag, 3 februari, 2019 - 17:04Uppdaterad: söndag, 3 februari, 2019 - 17:06

Ny tung helg för IFK Mariehamn

Ishockey: Det blev ännu en gång dubbla förluster för IFK Mariehamn i Alltrean. Fyra förluster på de fyra senaste hemmamatcherna gör att laget i praktiken är avsågade från möjligheter att nå kvalspel.

IFK förlorade under lördagen mot Lidingö Vikings efter en svag första period. IFK hade stora problem även i första period mot söndagens motstånd Södertälje Pojkarnas AIF och låg under med 0-4 efter de första 20 spelade minuterna.

Otto Silfver reducerade visserligen till 1-4 och Niclas Herou till 2-4 i den andra akten, men serietvåan SPAIF gled ifrån och satte 2-5 innan andra periodpausen. Tidigt i tredje perioden gjorde gästerna 2-6 och resten av perioden präglades av utvisningar där Niclas Herou ännu en gång symboliserade frustrationen inom IFK med att dra på sig ett matchstraff.

Med fem matcher kvar har IFK åtta poäng upp till Älta på fjärdeplats som tycks ha toppat formen sent på säsongen och i fredags besegrade SPAIF med 9-2. Fem matcher är av allt att döma det som återstår av IFK Mariehamns säsong.