Publicerad: söndag, 9 juni, 2019 - 21:11Uppdaterad: söndag, 9 juni, 2019 - 22:15
  • Isabella Mattsson gav ÅU ledningen i den första halvleken. Arkivfoto: Hasse Persson-Bru.

Ny tung förlust för Åland United

Fotboll: Åland United förlorade söndagens ligamatch mot KuPS i Kuopio med 1-2. ÅU tog ledningen genon Isabella Mattsson, men en feldömd straff i slutet av matchen fällde laget.

Åland United var tvungna att försöka ladda om efter den tuffa cupfinalen bara två dygn tidigare. Olivia Mattsson, Monica Hagström och Anna Tamminen var nya startspelare jämfört med fredagens match.

ÅU började vassast och Isabella Mattsson gjorde 1-0 i den 37:e minuten efter en soloprestation, som föregicks av en fin anfallsuppbyggnad.

Matchen blev allt mer fysisk i den andra halvleken och hemmalagets Gentjana Rochi låg på gränsen, men klarade sig undan med ett gult kort. Hon var samtidigt ett hot framåt för KuPS och Anna Tamminen i ÅU-målet tvingades till en dubbelräddning efter dryga timmens spel.

Rochi var också den som till slut avgjorde matchen. I ett trängt läge i den 75:e minuten vände hon om och sköt in kvitteringen i krysset. Och när domaren i den 87:e minuten felaktigt pekade på straffpunkten så var det Rochi som stegade fram och sköt in segermålet för KuPS.

KuPS gick i och med segern upp på fjärdeplats på 17 poäng, samma poäng som trean TiPS. Honka är tvåa med 24 poäng. HJK leder med 31 poäng. Åland United ligger femma med 12 poäng.