• Isabella Mattsson gav ÅU ledningen i den första halvleken. Arkivfoto: Hasse Persson-Bru.
Vikarierande huvudtränare Vesa Kumpula analyserade förlusten.
Publicerad: söndag, 9 juni, 2019 - 21:11, uppdaterad: söndag, 9 juni, 2019 - 22:15

Ny tung förlust för Åland United

Fotboll: Åland United förlorade söndagens ligamatch mot KuPS i Kuopio med 1-2. ÅU tog ledningen genon Isabella Mattsson, men en feldömd straff i slutet av matchen fällde laget. 

Åland United var tvungna att försöka ladda om efter den tuffa cupfinalen bara två dygn tidigare. Olivia Mattsson, Monica Hagström och Anna Tamminen var nya startspelare jämfört med fredagens match.

ÅU började vassast och Isabella Mattsson gjorde 1-0 i den 37:e minuten efter en soloprestation, som föregicks av en fin anfallsuppbyggnad.

Matchen blev allt mer fysisk i den andra halvleken och hemmalagets Gentjana Rochi låg på gränsen, men klarade sig undan med ett gult kort. Hon var samtidigt ett hot framåt för KuPS och Anna Tamminen i ÅU-målet tvingades till en dubbelräddning efter dryga timmens spel. 

Rochi var också den som till slut avgjorde matchen. I ett trängt läge i den 75:e minuten vände hon om och sköt in kvitteringen i krysset. Och när domaren i den 87:e minuten felaktigt pekade på straffpunkten så var det Rochi som stegade fram och sköt in segermålet för KuPS.

KuPS gick i och med segern upp på fjärdeplats på 17 poäng, samma poäng som trean TiPS. Honka är tvåa med 24 poäng. HJK leder med 31 poäng. Åland United ligger femma med 12 poäng. 

Fler Sport

Fellmans Finland 15:e i EM-stafett

Nyhetsnotisen i ljudformat:
Skidskytte. Jenny Fellman körde andra sträckan när Finland blev 15:e i en mixedstafett i IBU-EM i Vitryssland i går.

Blomqvist vann ÅM i luftpistol

Nyhetsnotisen i ljudformat:
Skytte. Fredrik Blomqvist vann ÅM i luftpistol som sköts i Bredmo i går. Hans resultat i finalen som sköts enligt utslagsmodell blev 225,9, tvåa blev Victor Erikslund med resultatet 220,1 och trea blev Cecilia Lund med resultatet 196,9.

Damernas fotbollsliga har fått ett nytt namn

Nyhetsnotisen i ljudformat:
Fotboll. Nu har damernas fotbollsliga fått ett nytt namn. På finska har ligan tidigare hetat Naisten liiga och det nya namnet blir Kansallinen Liiga.

94:e plats för Fellman i supersprinten

Nyhetsnotisen i ljudformat
I vitryska Minsk slutade Jenny Fellman på en 94:e plats i kvalet till damernas supersprint under eftermiddagen.

Ellqvist ny klubbdirektör på Ålands golfklubb

Ellqvist ny klubbdirektör på Ålands golfklubb (från Åland idag)
Peter Ellqvist har rekryterats som ny klubbdirektör till Ålands golfklubb. Ellqvist har erfarenhet av rollen som klubbdirektör då han tidigare haft den rollen för tre svenska golfklubbar. Han har varit verksam inom Svenska Golfförbundet och även varit chef för golfresearrangörer.

Engman tillbaka i landslaget

Nyhetsnotisen i ljudformat:
I går presenterades landslagstruppen som ska spela Cyprus Cup i början av mars och Adelina Engman gör comeback i den blåvita tröjan.

IFK hockey trillar till fyran

Nyhetsnotisen i ljudformat:
IFK Mariehamns ishockeylag trillar till division 4, det stod klart i går kväll efter att Farsta vann sin avslutande match.

Ledare stängs av från uppdrag inom innebandyförbundet

Nyhetsnotisen i ljudformat:
I går beslöt Ålands innebandyförbunds domar- och disciplinkommitté (DDK) att stänga av den ledare som efter en match i Baltichallen den 12 februari verbalt attackerat en ung domare.

Även Damernas liga i Ruutu

Även Damernas liga i Ruutu (från Åland idag)
I dag blev det klart att alla matcher i Damernas liga ska visas på nätkanalen Ruutu.