Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 5 september, 2023 - 12:54
  • Ålands idrotts sportchef Jenna Gestranius. Foto: Ålands idrott

Nordisk idrott fortsätter bojkotta Ryssland och Belarus

De nordiska olympiska kommittéerna, paralympiska kommittéerna och riksidrottsorganisationerna är fortsatt eniga i sitt ställningstagande att Ryssland och Belarus ska hållas utanför den internationella idrotten. 

Det framkom på det årliga mötet som i år hölls på Grönland i slutet av förra veckan. Från Ålands idrott fanns ordförande Anders Ingves och sportchef Jenna Gestranius på plats.  

Det var i början av februari som de nordiska idrottsorganisationerna kom med uttalandet att den internationella idrotten inte ska öppnas för ryska och belarusiska deltagare. 

På mötet behandlades bland annat frågor om idrottens klimatpåverkan, inkludering, tryggande av en säker idrottsmiljö för barn och unga, idrottspolitiskt påverkansarbete samt ryskt och vitryskt deltagande i internationell idrott. 

- Vi kommer hem från mötet på Grönland med värdefulla nya kontakter och idéer till att tackla aktuella utmaningar, samt insikter om att i vissa frågor är vi helt på rätt väg, säger Jenna Gestranius. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »