Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: lördag, 2 december, 2023 - 13:52Uppdaterad: lördag, 2 december, 2023 - 16:30

Nationella cupen läggs på is 2024

Det blir ingen Nationella cupen för damligalagen nästa säsong. Försäsongsturneringen läggs på is. 

- Vi diskuterade den i ligastyrelsen och kom fram till att antingen ska den vara obligatorisk för alla ligalag eller så lägger vi ner, och alla klubbar skulle vara överens om ett alternativ. Alla klubbar förutom en röstade för att den skulle vara obligatorisk och då vi således inte var överens läggs den ner säsongen 2024, säger avgående styrelsemedlemmen Mikael Virta till Ålands radio.

I ett pressmeddelande från Åland United meddelar klubben att tävlingsmatcherna får vänta till våren men att laget har en träningsmatch spikade. Den spelas mot nykorade svenska mästarna Hammarby IF i Stockholm den 20 januari. 
 
Åland United har lagträningar i en dryg vecka till innan en fyra veckor lång individuell träningsperiod tar vid. Laget samlas igen i början av januari. 
- Lagbygget fortgår bra med tanke på att vi bara är i början av december. Vi diskuterar igenom nyförvärv i lugn och ro så vi kan sätta dom sista pusselbitarna så bra som möjligt.  Redan i början av januari kommer det dyka upp ytterligare provspelningar, säger huvudtränare Riku Remes i pressmeddelandet. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »