Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 13 december, 2022 - 06:22Uppdaterad: tisdag, 13 december, 2022 - 07:54
  • ÅU inleder Nationella cupen i februari. Arkivbild.

Nationella cupen börjar i februari

Nu är spelprogrammet för nya Nationella cupen klart och Åland United inleder med hemmamatch den 11 februari.

Tävlingen spelas mellan lag i Nationella ligan och Ettan och de fyra bäst placerade, alltså de lag som går till semifinal, får en fördel i Damernas cup genom att man går in i femte omgången i juli istället för tredje omgången i maj som annars gäller.

ÅU inleder hemma mot PK-35 den 11 februari klockan 17.00 på WHA. Följande match spelas den 4 mars borta mot HJK och gruppspelet avslutas lördagen den 11 mars hemma mot HPS.

De två bästa lagen och någon trea från grupperna går vidare till kvartsfinal som spelas helgen 18-19 mars. Sen följer semifinaler helgen efter och finalen i nationella cupen spelas första helgen i april.

Nationella Cupen är i grunden en träningsturnering, men har tävlingsinslag som gör att det är motiverat att komma vidare från gruppspelet och i förlängningen spela sig fram till en nationell cupfinal redan på våren.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »