Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: lördag, 6 juli, 2024 - 12:51Uppdaterad: lördag, 6 juli, 2024 - 12:53
  • Satu Pirilä och Malin Ringbom spelade singelmatcherna. Foto: Owe Sjöblom

MLK:s damer säkrade kontraktet i div 1

MLK:s damer kunde på lördagen förnya kontraktet i division 1 efter att de vann över TaTs 2 med 2-0 i matcher. 

Efter fredagens förlust mot Hukka Players från Uleåborg väntade Tammerforslaget TaTs 2 på lördagsmorgonen på den negativa slutspelssidan där det handlade om att säkra en plats i nästa års division 1. 

Malin Ringbom vann sin match rätt enkelt med 2-0 i sett efter setsiffrorna 6-2, 6-0. I den andra matchen spelade Satu Pirilä och det började trögt. Pirilä låg under med 0-4 i första set, men kunde vända och vinna i tiebreak, 7-6 alltså. Det tog knäcken på Tammerforsspelaren och Pirilä vann sen andra set enkelt med 6-0. Det betyder att MLK blir femma eller sexa av åtta lag i division 1. I skrivande stund är det oklart om matchen om 5-6:e plats spelas. För TaTs 2 del blir det ytterligare en match där de spelar för att undvika degradering till division 2. 

I MLK ingick också Catherine Nordlund i helgen. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »