Publicerad: lördag, 24 februari, 2018 - 18:16Uppdaterad: söndag, 25 februari, 2018 - 13:00
  • Rosa Maria Herreros Ossorio gjorde två av ÅU:s fyra mål. Med tanke på spelövertaget hade ÅU haft chansen att göra ännu fler mål. Foto: Malin Lundberg.
  • Älta IF kom sällan upp till ÅU:s straffområde och något skott som Anna Tamminen behövde rädda åstadkom de inte. Foto: Malin Lundberg.
  • Sara Nordin var lagkapten för dagen och började på mittfältet för att senare flytta ner i backlinjen. Foto: Malin Lundberg.

Missnöje i ÅU trots 4-0-seger

Fotboll. Det var egentligen bara spel mot ett mål när Åland United besegrade svenska division 1-laget Älta IF med 4-0 i Eckeröhallen på lördagen. Men efter matchen var varken tränare eller spelare nöjda.

- Det var ett bra tillfälle att träna anfallsspel och vi tog inte vara på det, sade Sara Nordin, lagkapten för dagen.
Huvudtränaren Samuel Fagerholm var också missnöjd.
- Jag är inte alls nöjd med vår prestation, särskilt i andra halvlek där vi går ner oss helt. Vi gjorde det för lätt för oss och spelade bara runt dem hela tiden istället för att attackera in mellan deras lagdelar. Vi kunde ha gjort mer, sade Fagerholm.

Fyra mål blev det ändå. Efter att ha skjutit två distansskott rakt på målvakten lyckades Rosa Maria Herreros Ossorio på tredje försöket göra 1-0 för ÅU i den 21:a matchminuten. Emelie Johansson utökade till 2-0 med ett skott som gick mellan målvaktens ben i den 42:a minuten och i den 54:e minuten gjorde Herreros Ossorio 3-0 efter ett inlägg från Isabella Mattsson. Sydney Blomqvist fastställde slutresultatet med ett snyggt skott som gick via ribbans underkant i mål.