Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 12 april, 2023 - 10:52
  • IFK Mariehamn gick minus förra året men kan glädjas åt ett lukrativt tv-avtal.

Minus 130.000 euro för IFK Ab – nya tv-avtalet värt 300.000 euro per år

Det nya tv-avtalet som trädde i kraft inför årets säsong i herrarnas fotbollsliga ger IFK Mariehamn cirka 300.000 euro per år.
- Det är väsentligt mycket högre än vad vi fick med det tidigare avtalet och det är också en långsiktig intäkt för klubbarna i ligan då avtalet sträcker sig över 2027, säger styrelseordförande Dan Mikkola.

IFK Mariehamn Ab höll igår bolagsstämma där bolaget presenterade en förlust på drygt 130.000 euro för 2022. 
- Det var inget bra år men heller inget katastrofår. Ekonomin är fortsatt ansträngd, budgeten är satt till ett nollresultat och håller det så har vi en kassa efter den här säsongen på cirka 70.000-80.000 euro, säger Dan Mikkola. 

Trots den ansträngda ekonomin finns det en liten möjlighet till att förstärka truppen under säsongen.  
- Det är en mindre del av spelarbudgeten som inte är utnyttjad där det kan komma kompletteringar i spelartruppen vid behov, säger Dan Mikkola. 

Styrelsen omvaldes vilket betyder att Mikkola sitter kvar som styrelseordförande med Sverker Skogberg som vice ordförande. Styrelsemedlemmarna Christer Björkman, Kaj Grüssner, Sofie Holmström, Lasse Danielsson och Kristian Kojola sitter kvar medan Ebbe Delfs valdes in som ny medlem i styrelsen. 
- Han har tidigare jobbat för Danmarks fotbollförbund och kommer in med lite nya synvinklar, säger Dan Mikkola. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »