• Mikael Sandholm i svart och Malte Blomqvist i rött vann dubbelturneringen. Foto: Malin Lundberg.
  • Arthur Hollsten och Sabina Westerberg blev tvåa i dubbelturneringen. Foto: Malin Lundberg.
Mikael Sandholm och Malte Blomqvist om Perre Cup:
Arthur Hollsten och Sabina Westerberg blev tvåa i dubbelturneringen. Vi hör Arthur Hollsten:
Publicerad: lördag, 16 november, 2019 - 14:45, uppdaterad: lördag, 16 november, 2019 - 17:58

Mikael Sandholm vann Perre Cup

Badminton. Mikael Sandholm vann singelturneringen i årets upplaga av Perre Cup som spelades i Godbyhallen på lördagen. Sandholm vann även dubbelturneringen där han spelade tillsammans med 14-årige Malte Blomqvist.

I singelturneringen möttes Sandholm och Arthur Hollsten i finalen. Hollsten har nyligen flyttat till Halmstad där han numera tränar många gånger i veckan mot riktigt duktiga spelare.
- Jag känner att jag utvecklas och jag höjer tempot i mitt spel. På Åland var det egentligen bara Mikael Sandholm som gav mig ett rejält motstånd på träning, säger Hollsten som fick se sig besegrad av Sandholm i singelfinalen.

I dubbelfinalen spelade Arthur Hollsten tillsammans med Sabina Westerberg och de mötte alltså Mikael Sandholm och Malte Blomqvist. Matchen blev jämn och Hollsten/Westerberg vann första set med 21-18, sedan vann Sandholm/Blomqvist set 2 och 3 med 21-15.
- Det var första gången vi spelade dubbel tillsammans i en tävling, det gick bra, säger Sandholm och Blomqvist.

Jämfört med 2018 var startfältet i årets Perre Cup betydligt mindre. Flera spelare som brukar vara med dras med skador och andra hade förhinder.
- Nästa gång hoppas vi fler motionärer anmäler sig, det finns många jätteduktiga motionsspelare som tränar i Bollhalla som bra hade kunnat vara med här, säger Mikael Sandholm.

Fler Sport

Fellman 98:a i Östersund

Skidskytte. Jenny Fellman slutade på 98:e plats i torsdagens världscuptävling i Östersund.

MGF kan bli årets förening i svenskfinland

Nyhetsnotisen i ljudform:
Mariehamns gymnastikförening kan bli årets förening i svenskfinland. Dom är nominerade tillsammans med orienteringsklubben OK Trian från Östnyland och friidrottsföreningen Vasa IS.

Hjulström fyra i EM

Nyhetsnotisen i ljudformat:
Styrkelyftaren André Hjulström blev fyra i EM i +120 kg-klassen i klassisk styrkelyft i U23 i Kaunas, Litauen.

Eklund är ny ordförande i ÅU

En längre intervju med Conny Eklund (från Åland idag)
Conny Eklund valdes till ny ordförande för Åland United, han ersätter Ted Martell som dock fortsätter i styrelsen. Eklund har suttit i styrelsen i två år och tar nu alltså klivet upp till ordförande.

Fellman får köra i världscupen

Jenny Fellman får vara med i världscuptävlingen i Östersund i helgen, det skriver Yle urheilu på sin hemsida. Fellman ska ersätta Venla Lehtonen som ursprungligen var uttagen i truppen till den tre första världscuptävlingarna i skidskytte.

Tolonen har skrivit på för IFK

Nyhetsnotisen i ljudform:
IFK Mariehamn har gjort klart med unga löftet Maximo Tolonen inför den kommande säsongen.

Idrottsgalan flyttar till Alandica

Josefine Gustafsson och Petronella Wester
Idrottsgalan byter lokal och hålls i Alandica den 25 januari nästa år. Galan har under många år arrangerats i Idrottsgården.

Silverholt lämnar IFK

Nyhetsnotisen i ljudform:
Simon Silverholt lämnar IFK Mariehamn. Vi har kommit överens om att gå skilda vägar, säger klubbdirektören Peter Mattsson.

Backaliden förlänger med IFK

Nyhetsnotisen i ljudform:
Mittfältaren Gustaf Backaliden har förlängt med IFK Mariehamn över nästa säsong. Backaliden kom till IFK Mariehamn inför säsongen 2019 från IFK Malmö i svenska division 2.