Publicerad: lördag, 16 november, 2019 - 14:45Uppdaterad: lördag, 16 november, 2019 - 17:58
  • Mikael Sandholm i svart och Malte Blomqvist i rött vann dubbelturneringen. Foto: Malin Lundberg.
  • Arthur Hollsten och Sabina Westerberg blev tvåa i dubbelturneringen. Foto: Malin Lundberg.

Mikael Sandholm vann Perre Cup

Badminton. Mikael Sandholm vann singelturneringen i årets upplaga av Perre Cup som spelades i Godbyhallen på lördagen. Sandholm vann även dubbelturneringen där han spelade tillsammans med 14-årige Malte Blomqvist.

I singelturneringen möttes Sandholm och Arthur Hollsten i finalen. Hollsten har nyligen flyttat till Halmstad där han numera tränar många gånger i veckan mot riktigt duktiga spelare.
- Jag känner att jag utvecklas och jag höjer tempot i mitt spel. På Åland var det egentligen bara Mikael Sandholm som gav mig ett rejält motstånd på träning, säger Hollsten som fick se sig besegrad av Sandholm i singelfinalen.

I dubbelfinalen spelade Arthur Hollsten tillsammans med Sabina Westerberg och de mötte alltså Mikael Sandholm och Malte Blomqvist. Matchen blev jämn och Hollsten/Westerberg vann första set med 21-18, sedan vann Sandholm/Blomqvist set 2 och 3 med 21-15.
- Det var första gången vi spelade dubbel tillsammans i en tävling, det gick bra, säger Sandholm och Blomqvist.

Jämfört med 2018 var startfältet i årets Perre Cup betydligt mindre. Flera spelare som brukar vara med dras med skador och andra hade förhinder.
- Nästa gång hoppas vi fler motionärer anmäler sig, det finns många jätteduktiga motionsspelare som tränar i Bollhalla som bra hade kunnat vara med här, säger Mikael Sandholm.