Publicerad: fredag, 11 september, 2020 - 06:16Uppdaterad: fredag, 11 september, 2020 - 10:01
  • Joel Mattsson, Helsingfors IFK. Arkivfoto: Malin Lundberg.

Mattssons HIFK vann derbyt

Joel Mattssons Helsingfors IFK vann derbyt mot HJK med 4-3 i fotbollsligan i går efter en dramatisk match.

HJK hade hand om det mesta spelet men det var HIFK som gjorde målen inledningsvis. Joel Mattsson gjorde sitt första mål för säsongen när han satte 2-0 för sitt HIFK efter 18 minuter och sen gjorde lagen varsitt mål innan pausvilan, så i halvtid var ställningen 3-1 till HIFK. I den andra halvleken tryckte HJK på och lyckade göra två mål och det var kvitterat. Men i den 89:e minuten kunde Eero-Matti Auvinen nicka in segermålet för HIFK.

– Att vinna på det sättet känns ännu skönare. Det blir något extra med ett sent segermål, säger Joel Mattsson till Svenska Yle sporten.
HIFK ligger på femte plats i tabellen med 22 poäng, fyra poäng mer än IFK Mariehamn.