Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 4 mars, 2024 - 11:06Uppdaterad: måndag, 4 mars, 2024 - 15:01

Mariehamns stad beklagar att bowlingen drar sig ur ÅSW

Mariehamns stad tycker det är tråkigt att bowlingen drar sig ur Åland Sport Week, ÅSW, något bowlingförbundet meddelade i slutet av förra veckan. 

– Vi stod beredda att hålla hallen öppen och hade förberett med personal för att vara med och arrangera tävlingen, säger Kim Berglund, enhetsledare vid Idrottsgården och Mariebad. 

Organisationen som skulle ha hållit i bowlingen under ÅSW sade i fredags att det är hallens dåliga skick som gör att de inte vill stå som arrangör för en internationell tävling. 

Kim Berglund säger att staden inte har förstått att bowlingförbundet har åsikten om att hallen skulle vara så dålig så att man inte kan arrangera tävlingar. 

– Jag tycker det är tråkigt att bowlingförbundet väljer att kliva av ÅSW och jag tycker det är tråkigt att de gör det utan att ha en dialog med oss, säger Kim Berglund. 

I helgen blev Ålandsserien inställd på grund av att oljemaskinen är trasig, men det säger Kim Berglund är något som inte hänt förut och att de väntar på reservdelar. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »