Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 24 maj, 2019 - 11:47
  • Marcela Sandvik med medalj från VM 2018. Foto: Privat

Marcela Sandvik bröt armen i VM

Marcela Sandvik bröt armen vid VM i bänkpress som pågår i Japan just nu. Det var i det andra lyftet på 122,5 kg som olyckan var framme.

Ålands kraftsportklubb skriver på sin hemsida att lyftet såg bra ut och hon pressade upp stången hela vägen men mitt i allt hände något med vänstra armen och Marcela fick hjälpas bort från lavan.

Kenneth "Kenta" Sandvik som var på plats som coach under tävlingen meddelar att benen i underarmen är av och att det är osäkert när och var det kommer att opereras. Kenta meddelade till hemsidan att "Den tekniska kontrollanten (4e domaren) sade att hon inte får linda handledslindan upp på handen (som man brukar), så hon gjorde så. När hon pressade upp vikten hade hon ingen stadga i handleden och stången rullade ut i fingertopparna. Sen tog hävstångseffekten över."

Det är meningen att Kenneth Sandvik ska tävla i +120 kg-klassen imorgon lördag, men han medverkan är nu högst osäker.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »