• Nora Karlsson och Frida Eriksson tog fyra medaljer var. Foto: Owe Sjöblom
  • Fr v Elsa Häger, Nora Karlsson och Smilla Berglund vid prisutdelning för bom. Foto: Owe Sjöblom
  • Emma Pussinen och Nora Karlsson tog silver och guld på barr. Foto: Owe Sjöblom
  • Frida Eriksson vann på bom i klass E. Foto: Owe Sjöblom
Nora Karlsson och Frida Eriksson
Publicerad: lördag, 21 april, 2018 - 21:22

Många gymnastikmedaljer i hemmatävling

Det blev många medaljer när till hemmagymnaster när Mariehamns gymnastikförening arrangerade Åland invitational.

Tävlingen gästades av fem klubbar från Sverige.

Det blev MGF-seger i mångkampen i både F- och E-klasserna. I F-klassen var det Nora Karlsson som fick högsta poäng och hon tog även delgrenssegrar i hopp, barr och bom. Elsa Häger tog tre medaljer, brons i mångkampen och på matta och silver på bom. Emma Pussinen kom tvåa på barren och Smilla Berglund blev trea på bom.

I E-klassen var det Frida Eriksson som vann mångkampen, hon tog delgrensseger på bom och i hopp och blev trea på matta. Bella Nylund kom tvåa på barr och trea i hopp och Stina Ekstrand blev trea på bom.

Fler Sport

Jomala upp i serieledning

Fotboll: Jomala IK är nya serieledare i division 4. Detta efter lördagens seger hemma mot TuWe 2 med 4-1.

Fritjof Fagerlund vann Ultravasan

Klockan 05.00 på lördag morgon gick starten för Ultravasan, 90 km löpning mellan Sälen och Mora i Vasaloppets spår. Segrade gjorde ålänningen Fritjof Fagerlund på strax över sex timmar.

Norbiato tog KM-titel på grus

Lyssna på intervjun med Henrique och Lucas efter finalen.
Tennis: I helgen avgjordes klubbmästerskapen i Mariehamn Lawn Tennis Klubb på grus vid Bollhalla. Henrique Norbiato drog det längsta strået i en jämn och välspelad herrsingelfinal.

Tung förlust för FC Åland

Fotboll: FC Åland missade chansen att knappa in på serieledarna Pallo-Iirot i herrarnas division 3. Lördagens match i Rangsby slutade med förlust 1-2.

ÅU - PK-35 slutade 0-0

Huvudtränare Samuel Fagerholm om matchen.
Fotboll: Lördagens match mellan Åland United och PK-35 slutade 0-0. 265 personer i publiken följde toppmötet i Damernas liga på WHA.

Jimmy Eklund tog över ledningen i ÅM

Motorsport: Lördagens ÅM-deltävling i folkrace blev en lång uppvisning med snöpligt slut för åländske Jimmy Eklund. Efter fyra heatsegrar så hade han sopat banan med alla motståndare.

Ny ÅM-titel för Victor Erikslund

Skytte: Under torsdagsvkällen tog Victor Erikslund ÅM-guld i snabbpistol. Jan Malmberg sköt kvällens bästa resultat och tog titeln i A50

Janlöv vinnare av ÅM

Orientering: Matti Janlöv, IFK var överlägsen segrare i H21-klassen när ÅM i långdistans avgjordes under torsdagskvällen.

MLK:s herrar blev tvåa i div 2

Klubbchef Peter Forsström
MLK:s herrar avslutade utesäsongens seriespel i tennisens division 2 med att besegra GT 3 med 3-1 i matcher på tisdagskvällen på grusbanorna vid Bollhalla.