Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: söndag, 26 maj, 2024 - 14:29

En månad till Åland Sport Week – nio sporter återstår

Om en månad är det dags för den första upplagan av Åland Sport Week, som pågår mellan den 26 och 29 juni. 

Projektledare Tobias Sjöblom vid Ålands idrott berättar att det är nio sporter som det tävlas i, vilket innebär att det är några ytterligare sporter som avbrutit sitt deltagande. 

– De som varit men fallit bort under tiden är volleyboll, truppgymnastik, judo, bowling och fotboll. Det beror på lite olika saker, men i slutändan är det deltagarantalet som varit avgörande, säger Sjöblom. 

Det ska alltså tävlas i beachvolley, bänkpress, discgolf, rullskidor, padel, segling, simning, hagelskytte och tennis. Förberedelserna är nu i full gång och Tobias Sjöblom säger att det känns någorlunda bra inför evenemanget. 

– Åland Sport Week är ju något nytt, så det har tagit lite tid att få igång anmälningarna, men där börjar vi se en rörelse, säger han. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »