Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 17 januari, 2019 - 14:25Uppdaterad: torsdag, 17 januari, 2019 - 16:10
  • Det blir konkurrens om målvaktsposten i ÅU i år. Arkivfoto: Totte Vesterlund.

Målvaktskonkurrens i ÅU

Fotboll. Det ser ut att bli konkurrens om platsen i Åland Uniteds mål den här säsongen då klubben nu värvat Paula Myllyoja.

34-åringen kommer närmast från FC Honka, men hon har också representerat KMF Kuopio, Ilves, United Jakobstad och PK-35 i damligan.

I fjol blev hon uttagen till A-landslaget, så nu har ÅU två landslagsmålvakten i truppen, den andra är som bekant Anna Tamminen.

ÅU-tränaren Samuel Fagerholm säger i ett pressmeddelande att han är nöjd med värvningen.
- Vi har sökt efter en målvakt som ska kunna utmana Anna och hjälpa till att höja nivån på träningarna varje dag och det har vi minst sagt lyckats med, säger Fagerholm.

Myllyoja säger att en av anledningarna till att hon valde Åland United är att hon vill vinna ligan och spela i Champions League. Hennes kontrakt är ettårigt med en option för 2020.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »