• Det blir konkurrens om målvaktsposten i ÅU i år. Arkivfoto: Totte Vesterlund.
ÅU:s målvaktstränare Vesa Kumpula berättar mer om Paula Myllyoja.
Publicerad: torsdag, 17 januari, 2019 - 14:25, uppdaterad: torsdag, 17 januari, 2019 - 16:10

Målvaktskonkurrens i ÅU

Fotboll. Det ser ut att bli konkurrens om platsen i Åland Uniteds mål den här säsongen då klubben nu värvat Paula Myllyoja.

34-åringen kommer närmast från FC Honka, men hon har också representerat KMF Kuopio, Ilves, United Jakobstad och PK-35 i damligan.

I fjol blev hon uttagen till A-landslaget, så nu har ÅU två landslagsmålvakten i truppen, den andra är som bekant Anna Tamminen.

ÅU-tränaren Samuel Fagerholm säger i ett pressmeddelande att han är nöjd med värvningen.
- Vi har sökt efter en målvakt som ska kunna utmana Anna och hjälpa till att höja nivån på träningarna varje dag och det har vi minst sagt lyckats med, säger Fagerholm.

Myllyoja säger att en av anledningarna till att hon valde Åland United är att hon vill vinna ligan och spela i Champions League. Hennes kontrakt är ettårigt med en option för 2020.

Fler Sport

Ketting tvåmålsskytt när IFK vann över Honka

Fotboll: IFK Mariehamn besegrade FC Honka på bortaplan med 3-1 under måndagen. IFK hade bud på fler mål och segern kunde gott ha blivit större.

Holmström 41:a i Levi

När långloppscupen på skidor hade säsongsavslutning med loppet Ylläs-Levi över 70 km kom Isac Holmström på 41:a plats, vilket är den bästa noteringen han gjort i långloppscupen.

Welin vann GP-finalen

Oskar Welin vann årets Grand Prix-serie efter att bland annat ha slagit 300 poäng i en serie i finalen.

Sandholm dubbel ÅM-mästare

När åländska mästerskapen i badminton avgjordes i Godbyhallen idag lördag blev Mikael Sandholm dubbel mästare, han vann både i singel och i dubbel.

Första segern för ÅU

Samuel Fagerholm, tränare Åland United
På det tredje försöket kom den första segern för Åland United i årets Damernas liga när ONS besegrades med 3-2 i Uleåborg.

Chibisov klar för FC Åland

Fotboll: FC Åland har gjort klart med ryske Sergei Chibisov fram till juli, men det finns möjligheter till en förlängning för resten av säsongen.

IFK möter VPS i cupen

Semifinalerna i finländska cupen för herrar lottades ikväll och IFK Mariehamn möter VPS i Vasa.

Tung förlust för IFK i premiären

IFK Mariehamns tränare Peter Lundberg
När klockan kom till 89 minuter ledde IFK Mariehamn premiären mot HJK på bortaplan, men när domaren blåste för full tid hade HJK både kvitterat och gjort segermålet.

Fritjof Fagerlund 24:a i Wien marathon

Fritjof Fagerlund slutade på 24:e plats och på första plats i sin åldersklass H45 i Wien martahon under söndagen.