Publicerad: lördag, 1 juli, 2023 - 21:19Uppdaterad: måndag, 3 juli, 2023 - 11:51
  • Jimmy Wargh bjuder på ett leende efter att IFK Mariehamn spelat 0-0 mot Kotkalaget KTP. Foto: Rasmus Karlsson

Mållöst mellan IFK och KTP – ännu ett rött kort för IFK

IFK Mariehamns match mot KTP på lördagen slutade 0-0 efter att man spelat nästan hela andra halvlek med en man mindre.

IFK spelade andra matchen i rad med formationen 5-3-2 och man hade flera fina chanser under den första halvleken, till exempel i den 30:e matchminuten då Dé slog ett inlägg till Tuco som nickade bollen nästan rakt på KTP-målvakten Rasmus Leislahti. IFK:s assisterande tränare Jimmy Wargh tycker att man skapade bättre lägen än KTP under den första halvleken.

- Ju längre första halvlek led, desto farligare blev vi. Det var med en bra känsla vi gick ut till andra halvlek.

Den andra halvleken hann dock bara bli två minuter gammal innan IFK:s lagkapten Timi Lahti drog på sig sitt andra gula kort för dagen, vilket innebar att IFK för tredje gången på de fyra senaste ligamatcherna fick lov spela med en spelare mindre resten av matchen. Jimmy Wargh tycker att IFK visade på mer vilja att vinna matchen än KTP, det röda kortet till trots.

- Sett till matchen är det nog snarare två förlorade poäng än ett vunnet, säger Jimmy Wargh.

IFK:s nästa match är kvartsfinalen i Finlands Cup, som spelas mot KuPS på WHA på onsdag. Nästa match i herrarnas fotbollsliga är den 9 juli, då man möter AC Oulu på hemmaplan. IFK gick i och med poängen förbi FC Lahti i tabellen och man ligger nu på en tionde plats, med ett poäng upp till FC Haka. FC Lahti har dock en match mindre spelad än IFK, medan FC Haka har en match mer spelad än IFK.

IFK:s klubbdirektör säger till Ålands Radio efter matchen att det inte finns något nytt att berätta om ryktena kring Abdulfattah Asiri.