Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 1 mars, 2024 - 19:30
  • Varken IFK eller Gnistan lyckas spräcka målnollan i matchen. Foto: Dan Sjöblom.

Mållöst i IFK:s ligacupavslutning

IFK Mariehamn spelade oavgjort, 0-0, mot IF Gnistan i den sista matchen i ligacupen när lagen möttes i Mariehamn på fredagskvällen. 

Vinden samt det snabba underlaget gjorde det svårt för de bägge lagen som spelade sina respektive sista matcher i ligacupens gruppspel. 
– Det är samma för bägge lagen men planen var lite mer hal i dag än vi är vana med, säger ytterbacken Daniel Enqvist

IFK hade något mer av spelet i den första halvleken men Gnistan var inte ofarliga i sina kontringar. Närmast att spräcka målnollan i den första halvleken var hemmalaget när Jayden Reid spelade in till Olawale Tehe som prickade ribban. 
 
Andra halvlek var jämn men utan att lagen kunde skapa särskilt farliga målchanser. Närmast var återigen IFK, först genom Robin Sid som snabbt vände i straffområdet men skottet smet utanför och sedan genom en nick av Jayden Reid som gick rakt på Jiri Koski i Gnistan-målet. 
 
IFK avslutade matchen med fyra spelare från de egna leden på planen och ett distansskott från Arvid Lundberg höll på att ställa Jiri Koski och på returen högg Wille Nunez men en Gnistan-försvarare hann rensa undan bollen. Även Michael Fonsell och Leo Andersson fick speltid i matchen. 
– Jag tycker att vi genomgående i matchen är bättre än Gnistan men får inte dit bollen i dag, säger Daniel Enqvist.  
 
IFK gick igenom årets ligacup med en seger, två oavgjorda och två förluster. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »