Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 25 februari, 2020 - 17:04Uppdaterad: tisdag, 25 februari, 2020 - 17:27
  • Innebandyförbundets domar- och disciplinkommitté stänger av en ledare som verbalt attackerade en ung domare. Arkivfoto.

Ledare stängs av från uppdrag inom innebandyförbundet

I går beslöt Ålands innebandyförbunds domar- och disciplinkommitté (DDK) att stänga av den ledare som efter en match i Baltichallen den 12 februari verbalt attackerat en ung domare.

I ett pressmeddelande skriver innebandyförbundets verksamhetsledare David Eriksson att DDK stänger av ledaren från dennes ledar- och spelaruppdrag inom Ålands innebandyförbund från och med i går till och med den 18 mars. Omständigheterna, att det handlar om en konfrontation mellan en erfaren ledare och en ung domare och att konfrontationen skedde utan att domaren kunde få stöd av sin domarkollega, har bedömts som förvärrande.

Den berörde ledaren är även medlem i DDK, men har inte deltagit i behandlingen av ärendet. Frågan om den berörda ledarens framtid i DDK behandlas av styrelsen på ett möte den 10 mars.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »