Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 29 mars, 2024 - 16:28Uppdaterad: fredag, 29 mars, 2024 - 16:28
  • Gabi Rennie var en av målskyttarna i genrepet. Arkivbild.

Kryss i genrepet för Åland United

Det blev ett oavgjort resultat i Helsingfors när HJK och Åland United genrepade inför ligastarten. Matchen slutade 2-2 efter att Aada Törrönen och Gabi Rennie målat för Åland United. 
– Jag är nöjd med resultatet. Men vi har lite saker att jobba på ännu, säger huvudtränaren Riku Remes.

Åland United spelade i fredags den sista träningsmatchen inför ligastarten den 14 april då KuPS kommer till Åland. HJK stod för motståndet i Helsingfors och det var hemmalaget som tog ledningen i den 38:e minuten genom Sara Sievistö. Ett resultat som stod sig till paus. 
– Jag tycker vi är det bättre laget i första halvlek men tappade bollen lite väl enkelt vid målet, säger Riku Remes. 
 
Tio minuter in i andra halvlek kvitterade Aada Törrönen för ÅU innan HJK:s Lilli Haltunen förde upp hemmalaget i ledningen igen efter ett målvaktsmisstag från Åland Uniteds Lilja Niiranen. Med kvarten kvar av matchen kvitterade ÅU:s Gabi Rennie till 2-2 vilket också blev slutresultatet. 
– Överlag är jag nöjd med insatsen. Ligan närmar sig och vi borde kanske ha haft några matcher till för att förbereda oss men det är inget vi kan göra något åt nu så det är bara att sikta mot ligapremiären, säger Riku Remes. 
 
I dagens Åland United-trupp saknades förstamålvakten Jessica Kiviaho samt offensiva yttern Olivia Ulenius
– Det är småskavanker på bägge så vi ville inte chansa med dem. De kommer med största sannolikhet vara redo till premiären, säger ÅU:s huvudtränare.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »