Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: lördag, 2 mars, 2024 - 20:41
  • Nystartade IFK spelade sin första träningsmatch i helgen. Foto: Dan Sjöblom.

Kryss i första träningsmatchen för IFK 2

IFK Mariehamn 2, som övertog FC Ålands serieplats i division 3, spelade i lördags lagets första träningsmatch. Matchen spelades mot svenska KIF Söderort och slutade 2-2. 
– Det här är en match vi ska vinna, vi skapar tillräckligt med lägen i första för att göra flera mål, säger tränaren Daniel Norrmén. 

Medelåldern i det nystartade laget är relativt låg men en del spelare följde med från FC Åland och de mer rutinerade som spelade i lördagens match var Daniel Boman och Rezgar Amani
– Fotboll är fortfarande kul så jag bestämde mig för att köra ett år till, säger Daniel Boman som gav IFK 2 ledningen tidigt i matchen. 
 
Gästerna från Stockholm åt sig in i matchen och kvitterade i den första halvleken och tog sedan ledningen i den andra halvleken innan Albin Backholm kunde kvittera till 2-2, vilket också blev slutresultatet. 
– Kul att vara igång med träningsmatcher och det är viktigt för våra unga spelare att få möta seniorer för det är vad vi ställs mot i serien sen, säger tränaren Daniel Norrmén. 

Det nybildade laget tränar ihop två gånger i veckan, sedan finns det ytterligare möjligheter för spelarna att träna med andra lag. 
– Vi samarbetar med IFK:s P17-lag och Jomala IK och sedan hoppas vi på att a-laget har möjlighet att skicka ner spelare när serien drar igång, säger Norrmén. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »