Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 31 oktober, 2017 - 06:14
  • En kommitté med ansvar för flickfotbollen på Åland ska bildas. Arkivfoto.

Kommitté ska se över flickfotbollen

Fotboll. Åland United fortsätter driva flicklagen F02/03 och F04, tills dess att berörda ägarföreningar eventuellt fattar ett annat beslut. Det bestämdes på ÅU:s höstmöte i går.

Ted Martell, som valdes till ny ordförande i ÅU-styrelsen i stället för Peter Lindbäck, skriver i ett pressmeddelande att klubben ska sammankalla en kommitté med representanter för ägarföreningarna samt ungdomsansvariga i ÅU. Den ska koordinera, samordna och främja flickfotbollen på Åland och ta fram en handlingsplan och policy för ungdomsverksamheten. Målet är att alla flickor som vill spela fotboll ska ha ett lag att göra det i.

På höstmötet slog man också fast att ägarföreningarna ansvarar för flickfotbollen och dess utveckling på Åland och att de tar eventuella initiativ för assistans från ÅU, samt att ägarföreningarna avgör, i fall att de väljer att bilda ett samarbetslag inom flickfotbollen, om och i vilken omfattning de eventuellt önskar ÅU:s medverkan att driva ett sådant lag, inklusive tillhandahålla tränare.

Mer om det här blir det i våra sändningar senare i dag.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »