• En kommitté med ansvar för flickfotbollen på Åland ska bildas. Arkivfoto.
Publicerad: tisdag, 31 oktober, 2017 - 06:14

Kommitté ska se över flickfotbollen

Fotboll. Åland United fortsätter driva flicklagen F02/03 och F04, tills dess att berörda ägarföreningar eventuellt fattar ett annat beslut. Det bestämdes på ÅU:s höstmöte i går.

Ted Martell, som valdes till ny ordförande i ÅU-styrelsen i stället för Peter Lindbäck, skriver i ett pressmeddelande att klubben ska sammankalla en kommitté med representanter för ägarföreningarna samt ungdomsansvariga i ÅU. Den ska koordinera, samordna och främja flickfotbollen på Åland och ta fram en handlingsplan och policy för ungdomsverksamheten. Målet är att alla flickor som vill spela fotboll ska ha ett lag att göra det i.

På höstmötet slog man också fast att ägarföreningarna ansvarar för flickfotbollen och dess utveckling på Åland och att de tar eventuella initiativ för assistans från ÅU, samt att ägarföreningarna avgör, i fall att de väljer att bilda ett samarbetslag inom flickfotbollen, om och i vilken omfattning de eventuellt önskar ÅU:s medverkan att driva ett sådant lag, inklusive tillhandahålla tränare.

Mer om det här blir det i våra sändningar senare i dag.

Fler Sport

IFK inleder tävlingsåret

Fotboll: IFK Mariehamn inleder tävlingsåret på söndag kväll när laget spelar sin första match i den finska cupen.

Joel Karlström reser till Minsk

Fotboll: IFK Mariehamns Joel Karlström reser idag med det finska U17-landslaget på en turnering till Minsk i Vitryssland.

Dubbla hemmamatcher för IFK

Ishockey: IFK Mariehamn har två hemmamatcher på spelschemat den här helgen i Alltrean.

Så sänds vinter-OS i TV

De olympiska vinterspelen i Pyeongchang i Sydkorea är nu bara tre veckor bort. Men många åländska TV-tittare riskerar att gå miste om herrarnas ishockeyturnering.

Loimu vann i går

Volleyboll. Verneri Vetriös ligalag Raision Loimu vann onsdagens match mot nästjumbon Akaa-Volley med 3-2. Vetriö stod för åtta poäng varav ett serve-ess.

IFK inleder ligasäsongen i Rovaniemi

Peter Lundberg, huvudtränare för IFK (från Åland idag)
Fotboll: IFK Mariehamn inleder årets ligasäsong i Rovaniemi när laget möter RoPS den 8:e april och avslutar säsongen med hemmamatch mot KuPS den 27:e oktober.

Karring tillbaka i ÅU

Fotboll. Vänsterbacken Maryette Karring återvänder till Åland United. I går skrev hon under ett kontrakt som sträcker sig över 2018.

IFK-hockey vann mot Lidingö

Tränaren Kenneth Westerback ger sin syn på lördagens förlust och söndagens seger:
Ishockey. IFK Mariehamns hockeyherrar vann söndagens match när man mötte Lidingö Vikings HC.

Sundberg och Jakobsson vann hallmästerskap

Katarina Sundberg och Michael Jakobsson om tävlingen:
Bowling. IFK Mariehamns Katarina Sundberg och BK Käglans Michael Jakobsson vann Hallmästerskapen i Idrottsgården på söndagen.