Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 5 juni, 2023 - 09:54Uppdaterad: måndag, 5 juni, 2023 - 12:46
  • På bilden syns Komets Amadeus Ahonen. Arkivbild.

Komet får spela i division 1 men IFK drar sig ur

Komet får en plats i bowlingens division 1 trots allt, men samtidigt drar sig IFK Mariehamn ur riksseriespelet. 

Under ett par dagar såg det ut som att Åland skulle ha två lag i division 1 under den kommande säsongen, men så blir det alltså inte.  

I slutet av förra veckan fick Komet besked att de får stiga till division 1 eftersom ett annat lag hade sagt upp sin plats. Komet spelade kval till division 1 tidigare i våras och blev då första lag utanför avancemang. Men eftersom ett annat lag gav upp sin plats stod Komet närmast på tur. 
Kort efter att Komet fick besked om avancemang meddelade IFK Mariehamn att de drar sig ur riksseriespelet. Under den senaste säsongen har IFK haft det jobbigt med att få ihop spelare till division 1 och nu lämnar föreningen riksseriespelet helt och hållet. 

- Vi får se i framtiden om vi kan återvända till riksserien, men just nu har vi inte tillräckligt med spelare, säger Jens Pajunen, ordförande i IFK Mariehamn bowling. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »