Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: lördag, 11 mars, 2023 - 16:08Uppdaterad: lördag, 11 mars, 2023 - 19:07
  • Jan Andersson hade lagets bästa snitt. Bilden är från en tävling i hallen i Mariehamn.

Komet blev seriesegrare i division 2, nu väntar kval till div 1

Komet låg på andra plats inför den sista omgången i bowlingens division 2, men efter fem raka segrar i Åbo på lördagen står laget som seriesegrare.

-Som nykomlingar i division 2 hade vi som mål att klara oss kvar och det fixade vi ju, säger Oskar Welin.

Nu blir det kval till division 1 någon gång i april, det är inte fastslaget ännu när kvalet spelas. Det är åtta lag som gör upp om fyra platser. Lagen kommer från olika division 2-zoner och lagen som blir sjua och åtta i division 1.

I den sista omgången vann alltså Komet samtliga fem matcher och det var enda gången på säsongen som de besegrade Ekenäs-laget RBC. Den segern räckte för att Komet skulle gå om i tabellen. Komet vann serien 244 poäng före RBC.

Bäst för dagen i Komet var Jan Andersson med ett snitt drygt 232 poäng. Amadeus Ahonen hade ett snitt på 220, Oskar Welin 214 poäng och Dennis Bergman knappt 197 poäng.

I division 1 vann IFK Mariehamn fyra matcher och förlorade tre i den avslutande omgången i Björneborg, vilket betyder att de slutar på fjärde plats i tabellen. Bäst i IFK för dagen var Jonas Andersson med ett snitt på knappt 215 poäng. Övriga i laget i dag var Wilmer Kvarnström, Kim Mattsson, Ove Pellas och Boris Bergman.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »