Publicerad: måndag, 15 april, 2019 - 20:25Uppdaterad: tisdag, 16 april, 2019 - 09:04
  • RIck Kettings två mål vände matchen mot Honka. Arkivfoto.

Ketting tvåmålsskytt när IFK vann över Honka

Fotboll: IFK Mariehamn besegrade FC Honka på bortaplan med 3-1 under måndagen. IFK hade bud på fler mål och segern kunde gott ha blivit större.

Men det var Honka som tog ledningen i matchen genom Borjas Martín som stötte in lagkaptenens och tidigare IFK:aren Duarte Tammilehtos inlägg i mål från nära håll. Detta sedan både Aapo Mäenpää och Robin Buwalda förlorat var sin duell i IFK:s straffområde.

Kvitteringen kom i den 39:e minuten när Rick Ketting höll sig framme på en retur på den frispark från 25 meter som Robin Sid både vann och slog.

Tio minuter in i den andra halvleken tog IFK ledningen när Ketting på nytt höll sig framme och nickade in en hörna slagen av Dylan Murnane.

Bara fyra minuter senare pricksköt Gustaf Backaliden in 3-1 intill målvaktens vänstra stolpe efter ett väggspel med Robin Sid. Backaliden som under den första halvleken hade prickat stolpens insida med ett avslut fick nu göra sitt första ligamål och tillika spelmål för IFK Mariehamn den här säsongen.

Aristote Mboma hade ett bra läge att göra 4-1. Detsamma hade Riku Sjöroos som ersatte lagkapten Daniel Sjölund i den 71:a minuten. Men några fler mål blev det inte i matchen.

Nästa utmaning för IFK är hemmapremiären mot RoPS på påskafton den 20:e april.