• Dyland Murnane gjorde mål mot HJK i förra cupmatchen. Arkivbild
Publicerad: fredag, 8 februari, 2019 - 12:47, uppdaterad: fredag, 8 februari, 2019 - 13:09

Ketting spelklar till söndag

På söndag klockan 19.00 spelar IFK Mariehamn sin första hemmamatch i gruppspelet i finländska cupen när FC Lahti kommer på besök till Eckeröhallen.

IFK knep ju en poäng av HJK förra helgen och har en poäng efter två spelade matcher, det blev förlust i den första mot Inter med 1-2.

Lahti har vunnit sina två matcher hittills och toppar tabellen i gruppen. Första matchen vann laget mot mot Honka med 1-0 och förra helgen var det HIFK som besegrades med 2-1.

I gruppen finns sex lag och det är dom fyra bästa som går vidare för att få börja spela utslagsmatcher senare i vår.

IFK har Daniel Sjölund och Simon Silverholt på skadelistan, resten av spelarna är tillgängliga och det betyder att allt pappersarbete för Rick Kettings del är avklarat och mittbacken kan göra sin debut i den grönvita tröjan.

Fler Sport

Ketting tvåmålsskytt när IFK vann över Honka

Fotboll: IFK Mariehamn besegrade FC Honka på bortaplan med 3-1 under måndagen. IFK hade bud på fler mål och segern kunde gott ha blivit större.

Holmström 41:a i Levi

När långloppscupen på skidor hade säsongsavslutning med loppet Ylläs-Levi över 70 km kom Isac Holmström på 41:a plats, vilket är den bästa noteringen han gjort i långloppscupen.

Welin vann GP-finalen

Oskar Welin vann årets Grand Prix-serie efter att bland annat ha slagit 300 poäng i en serie i finalen.

Sandholm dubbel ÅM-mästare

När åländska mästerskapen i badminton avgjordes i Godbyhallen idag lördag blev Mikael Sandholm dubbel mästare, han vann både i singel och i dubbel.

Första segern för ÅU

Samuel Fagerholm, tränare Åland United
På det tredje försöket kom den första segern för Åland United i årets Damernas liga när ONS besegrades med 3-2 i Uleåborg.

Chibisov klar för FC Åland

Fotboll: FC Åland har gjort klart med ryske Sergei Chibisov fram till juli, men det finns möjligheter till en förlängning för resten av säsongen.

IFK möter VPS i cupen

Semifinalerna i finländska cupen för herrar lottades ikväll och IFK Mariehamn möter VPS i Vasa.

Tung förlust för IFK i premiären

IFK Mariehamns tränare Peter Lundberg
När klockan kom till 89 minuter ledde IFK Mariehamn premiären mot HJK på bortaplan, men när domaren blåste för full tid hade HJK både kvitterat och gjort segermålet.

Fritjof Fagerlund 24:a i Wien marathon

Fritjof Fagerlund slutade på 24:e plats och på första plats i sin åldersklass H45 i Wien martahon under söndagen.