Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 26 maj, 2023 - 05:45Uppdaterad: fredag, 26 maj, 2023 - 08:37
  • Marc Nordqvist är tillbaka i den grönvita tröjan.

Kankkonen sommarproffs - IFK värvar nygammal målvakt

IFK Mariehamn ger en ungdom chansen som sommarproffs och kontrakterar en gammal IFK-spelare. Det handlar om ungdomsspelaren Linus Kankkonen och den före detta IFK-målvakten Marc Nordqvist som gör comeback. 

Linus Kankkonen skrev tidigare i år ett ungdomskontrakt med klubben men har nu kommit överens med klubben om ett så kallat sommarproffsupplägg, något som klubben använt sig under många år. 
- I och med sommarproffsupplägget kan Linus under sommarmånaderna nu fokusera helhjärtat på fotbollsspelet och utvecklas i a-lagsmiljö, meddelar IFK. 

Årets satsning på sommarproffs har möjliggjorts efter ett samarbete mellan IFK Mariehamns a-lag och supporterföreningen Grönvitt som varit med och bidragit med en avgörande del av finansieringen 

IFK har även skrivit kontrakt med comebackande målvakten Marc Nordqvist. 
- Marc har redan under våren deltagit i lagets träningar och nu skriver vi ett tre månaders avtal med honom, skriver IFK om målvakten som har 21 ligamatcher på meritlistan. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »