Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: söndag, 13 augusti, 2023 - 11:10Uppdaterad: måndag, 14 augusti, 2023 - 11:01

Joshua knockade Helenius i sjunde ronden – "Han gjorde en fantastisk match"

Robert Helenius stod upp bra i boxningsfajten mot Anthony Joshua i London i lördags men i den sjunde ronden fick Joshua in en träff med sin höger som sänkte Helenius.
- Robert gjorde en fantastisk match men blev trött och började tyvärr slarva lite. Tungvikten är obarmhärtig, ett misstag så åker du dit, säger tränaren Johan Lindström.

De första ronderna var avvaktande från bägge boxarna.
- Joshua har ändrat lite stil i sin boxning och är lite mer avvaktande nuförtiden men han ville nog ha ett snabbt avslut i matchen men när Robert träffade honom hårt redan i första ronden så blev han väldigt avvaktande, säger Johan Lindström. 

I den sjunde ronden fick sedan Anthony Joshua in en rak höger som tog på hakan på Helenius och knockouten var ett faktum.
- Han blev trött och slarvade lite, tyvärr, säger Lindström.

Efter knocken var Helenius snabbt på benen och omfamnade Anthony Joshua i en lång kram.
- Robert mår bra. Lite groggy och omtöcknad efter smällen förstås men mest sårad stolthet, säger Johan Lindström.

Hur framtiden ser ut för Robert Helenius är ännu oklar.
- Det är helt upp till Robert men vi har inte hunnit titta så mycket framåt. Man vi visade ju att Robert är en världsboxare som alltid bjuder på match, säger boxningstränaren. 

Robert Helenius har hittills i karriären gått 37 proffsmatcher av vilka han vunnit 32.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »