Publicerad: söndag, 27 oktober, 2019 - 08:32, uppdaterad: söndag, 27 oktober, 2019 - 08:32

Jonas Danielsson vann årets backrace

Motorsport. Jonas Danielsson vann årets upplaga av Norra Sundsvägens backrace. Därmed försvarade han guldet från ifjol.

20 förare kom till start i lördagens regn och alla körde två repor var uppför den slingriga backen mellan Brännbolstad och Strömbolstad. För början planerade man att köra tre repor var men på grund av vädret beslöt tävlingsledningen att två repor fick räcka. Målet med backracet är att försöka pricka sin egen tid och Jonas Danielsson var närmast då differensen för honom bara blev fem hundradelar mellan den första och den andra repan. Tvåa blev Bengt Mattsson med differensen 16 hundradelar och trea Tobias Björkman med differensen 35 hundradelar. Dagens snabbaste repa stod Hans Jansson för då han körde upp för backen på 1.40,93.

Fler Sport

Fellman 98:a i Östersund

Skidskytte. Jenny Fellman slutade på 98:e plats i torsdagens världscuptävling i Östersund.

MGF kan bli årets förening i svenskfinland

Nyhetsnotisen i ljudform:
Mariehamns gymnastikförening kan bli årets förening i svenskfinland. Dom är nominerade tillsammans med orienteringsklubben OK Trian från Östnyland och friidrottsföreningen Vasa IS.

Hjulström fyra i EM

Nyhetsnotisen i ljudformat:
Styrkelyftaren André Hjulström blev fyra i EM i +120 kg-klassen i klassisk styrkelyft i U23 i Kaunas, Litauen.

Eklund är ny ordförande i ÅU

En längre intervju med Conny Eklund (från Åland idag)
Conny Eklund valdes till ny ordförande för Åland United, han ersätter Ted Martell som dock fortsätter i styrelsen. Eklund har suttit i styrelsen i två år och tar nu alltså klivet upp till ordförande.

Fellman får köra i världscupen

Jenny Fellman får vara med i världscuptävlingen i Östersund i helgen, det skriver Yle urheilu på sin hemsida. Fellman ska ersätta Venla Lehtonen som ursprungligen var uttagen i truppen till den tre första världscuptävlingarna i skidskytte.

Tolonen har skrivit på för IFK

Nyhetsnotisen i ljudform:
IFK Mariehamn har gjort klart med unga löftet Maximo Tolonen inför den kommande säsongen.

Idrottsgalan flyttar till Alandica

Josefine Gustafsson och Petronella Wester
Idrottsgalan byter lokal och hålls i Alandica den 25 januari nästa år. Galan har under många år arrangerats i Idrottsgården.

Silverholt lämnar IFK

Nyhetsnotisen i ljudform:
Simon Silverholt lämnar IFK Mariehamn. Vi har kommit överens om att gå skilda vägar, säger klubbdirektören Peter Mattsson.

Backaliden förlänger med IFK

Nyhetsnotisen i ljudform:
Mittfältaren Gustaf Backaliden har förlängt med IFK Mariehamn över nästa säsong. Backaliden kom till IFK Mariehamn inför säsongen 2019 från IFK Malmö i svenska division 2.