Publicerad: lördag, 16 juni, 2018 - 18:11Uppdaterad: lördag, 16 juni, 2018 - 18:56

Jomala IK vann efter tre straffar

Det blev en målrik hemmapremiär för Jomala IK då de tog sig an KY-Sport på Vikingavallen.

Lagkapten Jens Polviander säger att han var nöjd med spelet under de första 30 minuterna men efter det kom "pingislungorna".

Jomala IK fick en straff tidigt i första halvlek efter en hands av en KY-Sport försvarare. Den straffen satte Lucas Eriksson säkert och därmed 1-0 ledning för hemmalaget.

Det dröjde till andra halvlek innan det blev fler mål. Men då det väl blev mål så var det på straff - igen. Polviander förstod inte varför det blev straff och troligtvis inte någon på läktaren heller. Det var Aresh Ghaznavi som fick skjuta och det satt hårt i vänstra nedre krysset. Det var också Ghaznavi som nätade 3-0 målet. Även det på straff efter att han själv blivit fälld i straff området.

I tilläggstid så bröt Polviander tränden med straffmål då han nickade in 4-0 till Jomala.

- Ibland händer det saker som man inte förväntar sig och blir man skjuten i skallen och då kan man inte rå på det, säger Jens Polviander om sitt mål.

Jomala IK har nu 12 poäng på sju matcher i herrarnas division fyra fotboll.