Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: söndag, 3 december, 2023 - 18:19
  • JIK förlorade hemmamatchen mot Solna VBK. Foto: Dan Sjöblom
  • Stina Lindstam lämnade ett rejält avtryck i väggen på Vikingagården. Foto: Dan Sjöblom

Jomala IK förlorade på hemmaplan – Solna VBK vände och vann

Jomala IK:s volleybolldamer förlorade söndagens hemmamatch mot Solna VBK i division 1 med 1-3 i set efter setsiffrorna 25-23, 17-25, 8-25 och 14-25. 
- Vi är för få spelare på träningarna för att kunna träna på matchsituationer och det visar sig i den här serien, säger Stina Lindstam. 

Jomala IK tog hem ett svängigt och underhållande första set där laget vann några nyckelbollar i slutet av setet. 
 
Men sedan tog det roliga slut för hemmalaget. Solna VBK gick upp i en 10-0-ledning i andra set och en 0-7-ledning i tredje set och kunde komfortabelt spela hem andra och tredje set. 
- Vi får stora problem och hamnar man i sådana stora underlägen är det svårt och hämta ikapp, säger Stina Lindstam. 
 
Solna VBK avgjorde sedan matchen genom att vinna fjärde set och JIK åkte på sin sjunde förlust på åtta matcher i årets division 1. 
- Personligen kan jag tycka att det är roligare att förlora matcher där man verkligen får kämpa än som förra året då vi i princip kunde ställa in skorna och vinna. Men vi måste få upp antalet spelare på träningarna för att kunna hävda oss i den här serien, säger Lindstam. 
 
Jomala IK ligger näst sist i division 1 med fyra poäng på åtta matcher. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »