• Scott Beeks och Jomala vann genrepet mot ÅCF. Foto: Malin Lundberg.
  • Samuel Fagerholm. Foto: Malin Lundberg.
  • Jeremiah Helén. Foto: Malin Lundberg.
  • Torbjörn Mattsson. Foto: Malin Lundberg.
  • Frans Erikslund. Foto: Malin Lundberg.
Publicerad: söndag, 31 mars, 2019 - 13:23, uppdaterad: söndag, 31 mars, 2019 - 13:33

JIK vann träningsmatch

Fotboll. Jomala IK:s herrlag vann genrepet inför säsongspremiären när man slog Åbo Club de Fútbol (ÅCF) på Vikingavallens konstgräs på lördagen.

Matchen slutade 1-0 till Jomala och målet gjordes av Richard Knight.

- Vi spelade bra och det var en bra träningsmatch för oss. ÅCF backade hem och låg ganska lågt, och vi har inte mött ett sådant motstånd tidigare den här försäsongen så det var bra att vi fick öva på det, säger tränaren Gary Williams.

Han ser fram emot säsongspremiären i division 3 som är på lördag den 6 april när Jomala möter FC Inter 2 i Åbo. Hemmapremiär blir det mot Pargas den 13 april.

- Vi har en bra känsla i laget och vi ser väldigt mycket fram emot premiären, säger Williams.

ÅCF:s andra lag kom också till Åland i helgen och de träningsspelade mot Hammarland. Där vann ÅCF med 2-0.

Fler Sport

IFK kryssade mot Ilves

Tränaren Peter Lundberg om matchen:
IFK Mariehamn spelade oavgjort 0-0 mot serietvåan Ilves i Tammerfors.

Oskar Welin slutar på en 15e plats i FM

I helgen har FM i bowling spelats och Ålands främsta bowlare Oskar Welin var med bland de 48 bästa som kvalat sig till turneringen.

Stark uppvisning av MGF under Åland Invitational

Malin Pussinen och Smilla Berglund
För andra året i rad anordnade Mariehamns Gymnastikförening Åland Invitational med tävlande från Österbotten, Helsingfors, Gotland, Norrköping samt Åland.

Jomala IK bortabesegrar Åbo IFK

Jomala lyckades att bortabesegra Åbo IFK med 1-2 i herrfotbollens tredje division och därmed ta den andra segern för säsongen.

Ny mästare i ÅM för islandshästar

Jenny Karlsson
ÅM i både fyrgång och T8 för islandshästar avgjordes under lördagen på Ålandstravet. Jenny Karlsson tillsammans med islandshästarna, Dala-dis och Brimi, som hon tävlade med, blir åländska mästare för första gången.

Åland United bryter förlustsviten

Under lördagen mötte Åland United tabelljumbon IK Myran och ÅU hade tre raka förluster bakom sig i ligan. Men ÅU lyckades att bryta förlustsviten och det med råge.

FC Åland kvitterar genom två mål på tilläggstid

Rezgar Amani efter matchen mot Masku
Fotbollsmatchen mellan FC Åland och Masku slutar 2-2 efter två sena mål från hemmalaget i herrarnas division 3. Inte ett orättvist resultat, anser FC Ålands kapten Rezgar Amani.

Jerry Danielsson vann Brändöluffens halvmaraton

Det sjunde årets upplaga av Brändöluffens halvmaraton lockade till sig 34 tävlande i alla olika klasser. 13 öar ska passeras innan man kommer in över mållinjen och för första gången gick loppet norrut.

IFK spelar cupfinal i Mariehamn

Klubbdirektör Peter Mattsson intervjuas:
Fotboll: 100-årsfirande IFK Mariehamn får spela årets cupfinal på Wiklöf Holding Arena i Mariehamn. Finalen spelas lördagen den 15:e juni, exakt klockslag för finalen fastställs på tisdag.