Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 21 september, 2018 - 12:10
  • Om matcherna i division 2 går JIK:s väg kan man få stiga till division 3. Arkivfoto.

JIK hoppas ännu på plats i trean

Fotboll. Det finns fortfarande hopp om att Jomala IK kan stiga till division 3, trots att man inför den avslutande matchen i morgon inte längre kan vinna division 4.

Tränaren Gary Williams förklarar att det hänger på vad som händer i division 2. Om inget lag från division två faller till västra Finlands division 3 så kan fler lag från fyran bjudas in för att fylla division 3.
- Just nu är det bara FC Jazz som riskerar att falla från tvåan till västra Finlands division 3. Om de vinner sin match på lördag eller om lagen som ligger under dem i tabellen förlorar sina matcher så kommer vi att bjudas in till division tre, säger Gary Williams.

Han hoppas att matcherna i tvåan går Jomalas väg.
- Vi känner att vi är tillräckligt bra för att spela i trean. När vi mötte JyTy som vinner vår serie i år så vann vi ena matchen och den andra slutade oavgjort, säger Williams.

JIK möter KaaRe i morgon och då går man för seger, även om resultatet är betydelselöst för tabellplaceringen.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »