Publicerad: lördag, 24 mars, 2018 - 22:00Uppdaterad: söndag, 25 mars, 2018 - 13:20
  • Isabella Mattsson och Emelie Johansson låg bakom premiärmålen för ÅU. Foto: Hasse Persson-Bru.

Isabella Mattsson hattrickhjälte i ÅU-premiären

Fotboll: Åland United besegrade Pallokissat med 4-1 i hemmapremiären av damernas liga. Isabella Mattsson blev matchens lirare med sina tre mål och en assist.

Matchen började med förskräckelse för Åland United när gästerna tog sig igenom på ÅU:s vänsterkant redan efter fem minuter. Ett rungande stolpskott letade sig fram till Anni-Maija Kauppila som satte returen fram till 1-0 för Pallokissat.

Då klev Isabella Mattson in i handlingarna. Efter en fin aktion när hon tog med sig bollen med fart kom hon till avslut på studsande boll utanför straffområdet. Vänsterskottet gick i en vacker båge över gästernas målvakt Nea Laitila och det var kvitterat i matchens 14:e minut.

I den 35:e minuten var det Emelie Johanssons tur att bjuda på en drömträff. Mattsson serverade henne och Johansson drog till bollen från distans. Ett avslut, måhända en snedträff, som letade sig upp i målvaktens vänstra kryss. Åland United hade vänt matchen.

I den andra halvleken letade sig Pallokissat allt närmare en kvittering, men Isabella Mattsson såg istället till att säkra trepoängaren med två sena mål. Jenny Danielsson svarade för flera välavvägda spelvändningar och genomskärare. En av dessa friställde Emelie Johansson som drog gästernas målvakt men revs omkull i aktionen. Straff för United. Mattsson stegade fram till straffpunkten och satte 3-1 säkert i målvaktens vänstra hörn. I matchens sista spark kunde Mattsson bredsida in 4-1 assisterad av Sydney Blomquist.

Åland United - Pallokissat 4-1 (2-1)
Mål: Anni Maija Kauppila 5, Isabella Mattsson 14, 85(strf), 90+3, Emelie Johansson 25