Publicerad: onsdag, 14 oktober, 2020 - 12:51Uppdaterad: torsdag, 15 oktober, 2020 - 16:02

Innebandyn anpassar enligt restriktioner

Ålands innebandyförbund, ÅIBF, ska anpassa seriespelet under oktober på grund av rådande restriktioner för offentliga evenemang.

Det åländska seriespelet ska fortsätta, men för att det ska vara under 50 personer i Baltichallen på samma gång spelas bara en match i taget och vissa matcher flyttas till de två sista fredagarna i månaden.

Det tillåts inte publik på de matcher som spelas och dörrarna till hallen hålls låsta, bara de som ska spela matcher och funktionärer släpps in i hallen. När en match är färdigspelad blir det ett lite längre mellanrum än tidigare planerat, detta för att de lag som nyss avslutat matchen ska hinna ut ur hallen tills det är dags för nästa två lag att börja sin match.

ÅIBF:s verksamhetsledare David Eriksson informerar också om att det finns ett nytt datum för seriepremiärer för de åländska lagen som spelar i Uppland. Som tidigast kan det ske den 7 november om coronasituationen tillåter.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »