Publicerad: onsdag, 28 februari, 2024 - 06:14Uppdaterad: onsdag, 28 februari, 2024 - 10:40
  • Skärmdump från Bollförbundets Youtubekanal.

Inget EM för U17-landslaget – förlorade avgörande match mot Portugal

Finlands U17-landslag i fotboll, med Olivia Ulenius i laget, förlorade tisdagens kvalmatch mot Portugal och missar därmed EM i vår.

Hemmalaget Portugal tog ledningen i den 22:a minuten, men Jenna Todoschenko kvitterade sedan i den 30:e minuten. Under den andra halvleken var det dock endast Portugal som stod för målgörandet och slutresultatet skrevs till 3-1. Olivia Ulenius spelade hela matchen och drog på sig ett gult kort.

Portugal vann därmed kvalgruppen till EM och Finland kom tvåa, med tre poängs marginal. I gruppen ingick även Island och Kosovo, vilka Finland besegrade.