Publicerad: lördag, 9 mars, 2024 - 20:29Uppdaterad: lördag, 9 mars, 2024 - 20:30
  • Noah Nurmi gjorde sitt första framträdande för IFK i matchen mot FC Vaajakoski. Foto: Rasmus Karlsson

IFK:s fotbollsherrar slog FC Vaajakoski med 4-1

IFK Mariehamns herrar i fotboll spelade träningsmatch på WHA på lördagen och man slog Jyväskylälaget FC Vaajakoski med 4-1.

IFK tog ledningen i den 22:a minuten genom Olawale Tehe, innan division ett-nykomlingarna Vaajakoski kvitterade några minuter senare. Leo Andersson förde sedan IFK upp i ledning tio minuter innan halvtid och Michael Fonsell ökade på till 3-1 i den 49:e minuten. Matias Ojala gjorde matchens sista mål i den 72:a minuten.

Noah Nurmi gjorde sitt första framträdande i den grönvita speldräkten och säger att han blivit väl mottagen sedan han kom till Åland. Han tycker första halvleken av lördagens match var svår, men att andra halvleken var bättre. Nurmi tror att IFK kan göra ganska bra ifrån sig i årets liga, som drar igång den 6 april för IFK:s del.

– Jag skulle säga att vi har alla chanser att nå topp sex. Vi har ett bra lag och det är en riktigt bra anda i laget, så jag tror vi kan gå för det, säger han.