• Det satt hårt åt men till slut vann IFK över FC Lahti. Foto: Malin Lundberg.
  • Aristote Mboma dansade loss efter sitt mål. Foto: Malin Lundberg
  • Amos Ekhalie blev matchhjälte med två mål. Foto: Malin Lundberg.
Amos Ekhalie var glad efter att IFK vunnit mot Lahtis:
Publicerad: söndag, 31 mars, 2019 - 20:33, uppdaterad: söndag, 31 mars, 2019 - 21:43

IFK vidare till cupsemi

Fotboll. IFK Mariehamn är vidare till semifinal i Finlands cup efter att man vann mot FC Lahti med 3-1. Amos Ekhalie blev stor matchhjälte med två mål.

IFK inledde matchen piggt och skapade många fina chanser i matchens inledning. Farligheterna avlöste varandra då IFK slog djupledsbollar på Aristote Mboma, kom runt på kanterna och skapade flera hörnor efter varandra. Det kändes som att ett ledningsmål hängde i luften men istället var det FC Lahti som gjorde 1-0 genom Erik Törnros på en hörna i den 19 minuten.

IFK fortsatte att ha övertaget även efter Lahtis mål, men trots att man skapade tryck och chanser lyckades man inte utjämna under den första halvleken.

Andra halvlek blev chansfattigare än den första. Hampus Lönn hade ett bra läge 65 minuter in i matchen men sköt över, och strax efteråt skadades han och byttes ut till förmån för Amos Ekhalie. Och det var Ekhalie som till slut såg till att kvittera för IFK. IFK skapde tryck med några hörnor i matchens slutskede och det var på en sådan som Ekhalie höll sig framme och slog in 1-1 som betydde att matchen gick till förlängning.

Och elva minuter in i förlängningen fick IFK sedan äntligen ta ledningen då Robin Sid spelade fram Aristote Mboma som kunde sätta 2-1. Lahtis skapade några farliga lägen, men då de fick en man utvisad i den andra förlängningskvarten blev uppförsbacken ännu brantare. Amos Ekhalie blev sedan stor hjälte när han satte 3-1 i 30:e förlängningsminuten.

Fler Sport

IFK kryssade mot Ilves

Tränaren Peter Lundberg om matchen:
IFK Mariehamn spelade oavgjort 0-0 mot serietvåan Ilves i Tammerfors.

Oskar Welin slutar på en 15e plats i FM

I helgen har FM i bowling spelats och Ålands främsta bowlare Oskar Welin var med bland de 48 bästa som kvalat sig till turneringen.

Stark uppvisning av MGF under Åland Invitational

Malin Pussinen och Smilla Berglund
För andra året i rad anordnade Mariehamns Gymnastikförening Åland Invitational med tävlande från Österbotten, Helsingfors, Gotland, Norrköping samt Åland.

Jomala IK bortabesegrar Åbo IFK

Jomala lyckades att bortabesegra Åbo IFK med 1-2 i herrfotbollens tredje division och därmed ta den andra segern för säsongen.

Ny mästare i ÅM för islandshästar

Jenny Karlsson
ÅM i både fyrgång och T8 för islandshästar avgjordes under lördagen på Ålandstravet. Jenny Karlsson tillsammans med islandshästarna, Dala-dis och Brimi, som hon tävlade med, blir åländska mästare för första gången.

Åland United bryter förlustsviten

Under lördagen mötte Åland United tabelljumbon IK Myran och ÅU hade tre raka förluster bakom sig i ligan. Men ÅU lyckades att bryta förlustsviten och det med råge.

FC Åland kvitterar genom två mål på tilläggstid

Rezgar Amani efter matchen mot Masku
Fotbollsmatchen mellan FC Åland och Masku slutar 2-2 efter två sena mål från hemmalaget i herrarnas division 3. Inte ett orättvist resultat, anser FC Ålands kapten Rezgar Amani.

Jerry Danielsson vann Brändöluffens halvmaraton

Det sjunde årets upplaga av Brändöluffens halvmaraton lockade till sig 34 tävlande i alla olika klasser. 13 öar ska passeras innan man kommer in över mållinjen och för första gången gick loppet norrut.

IFK spelar cupfinal i Mariehamn

Klubbdirektör Peter Mattsson intervjuas:
Fotboll: 100-årsfirande IFK Mariehamn får spela årets cupfinal på Wiklöf Holding Arena i Mariehamn. Finalen spelas lördagen den 15:e juni, exakt klockslag för finalen fastställs på tisdag.