Publicerad: söndag, 31 mars, 2019 - 20:33Uppdaterad: söndag, 31 mars, 2019 - 21:43
  • Det satt hårt åt men till slut vann IFK över FC Lahti. Foto: Malin Lundberg.
  • Aristote Mboma dansade loss efter sitt mål. Foto: Malin Lundberg
  • Amos Ekhalie blev matchhjälte med två mål. Foto: Malin Lundberg.

IFK vidare till cupsemi

Fotboll. IFK Mariehamn är vidare till semifinal i Finlands cup efter att man vann mot FC Lahti med 3-1. Amos Ekhalie blev stor matchhjälte med två mål.

IFK inledde matchen piggt och skapade många fina chanser i matchens inledning. Farligheterna avlöste varandra då IFK slog djupledsbollar på Aristote Mboma, kom runt på kanterna och skapade flera hörnor efter varandra. Det kändes som att ett ledningsmål hängde i luften men istället var det FC Lahti som gjorde 1-0 genom Erik Törnros på en hörna i den 19 minuten.

IFK fortsatte att ha övertaget även efter Lahtis mål, men trots att man skapade tryck och chanser lyckades man inte utjämna under den första halvleken.

Andra halvlek blev chansfattigare än den första. Hampus Lönn hade ett bra läge 65 minuter in i matchen men sköt över, och strax efteråt skadades han och byttes ut till förmån för Amos Ekhalie. Och det var Ekhalie som till slut såg till att kvittera för IFK. IFK skapde tryck med några hörnor i matchens slutskede och det var på en sådan som Ekhalie höll sig framme och slog in 1-1 som betydde att matchen gick till förlängning.

Och elva minuter in i förlängningen fick IFK sedan äntligen ta ledningen då Robin Sid spelade fram Aristote Mboma som kunde sätta 2-1. Lahtis skapade några farliga lägen, men då de fick en man utvisad i den andra förlängningskvarten blev uppförsbacken ännu brantare. Amos Ekhalie blev sedan stor hjälte när han satte 3-1 i 30:e förlängningsminuten.