Publicerad: tisdag, 25 april, 2023 - 19:50Uppdaterad: onsdag, 26 april, 2023 - 08:00
  • Bilden är från en hemmamatch tidigare i år.

IFK vidare i cupen - Oskari Sallinen tvåmålsskytt

Fotboll: IFK Mariehamn tog sig, planenligt, vidare i finska cupen efter seger mot division 3-laget KoiPS från Vanda. Matchen slutade 4-1 men KoiPS stod emot långt in i matchen.

Matchbilden i den tredje omgången av cupen mellan KoiPS och IFK Mariehamn blev väntad. IFK Mariehamn hade ett kraftigt spelövertag och parkerade i princip på offensiv planhalva. Efter några halvchanser kunde Oskari Sallinen ge IFK ledningen i den 37:e minuten efter att han fick ett fritt läge i straffområdet.

I den andra halvleken fortsatte samma matchbild och i den 59:e minuten satte Sallinen både sitt och IFK:s andra mål för matchen när han satte bollen i mål efter ett inspel från högerbacken Jiri Nissinen.

Det såg bekvämt ut för IFK men en långboll från KoiPS ställde IFK-försvaret och Ramjar Nariman reducerade i den 77:e minuten. KoiPS skapade ytterligare ett läge efter en kommunikationsmiss i försvaret men Otto Hautamo kunde rädda.

I matchens slutminuter kunde Ariel "Tuco" Ngueukam och Samuel Anini Jr göra varsitt mål och IFK avancerar vidare till den fjärde omgången.

Fjärde omgången lottas senare och ska spelas 17-21 maj,