Publicerad: onsdag, 25 maj, 2022 - 20:28Uppdaterad: onsdag, 25 maj, 2022 - 21:01

IFK vidare i cupen

IFK Mariehamns fotbollsherrar slog ut Esbolaget EPS i finska cupen på onsdagskvällen och är nu vidare till åttondelsfinal.

I den första halvleken hade båda lag möjligheter att göra det första målet. Närmast var kanske hemmalaget EPS som i den 43:e minuten hade en bra chans efter en snabb omställning. Målskyttet inleddes av IFK Mariehamns Felipe, som slog in 0-1 precis när matchuret slog över till 45 minuter, vilket i princip var det sista som hände innan halvtid.

I den 50:e minuten utökade Felipe också till 0-2 och i den 78:e minuten gjorde den nyinbytte Eero Tamminen 0-3. I den 92:a minuten drog en hemmaspelare på sig ett rött kort då Eero Tamminen revs ned vid en frilägeschans, något som inte hann påverka matchbilden.

- Om man ser över hela matchen tycker jag vi är betydligt bättre och skapar fler chanser, så jag tycker reslutatet speglar matchbilden hyfsat, säger IFK-tränaren Daniel Norrmén, som också tycker man kunde gjort ledningsmålet tidigare.

IFK Mariehamn spelar följande match på söndag den 29 maj då man möter Vasalaget VPS hemma på Wiklöf Holdning Arena, då i ligan.