Publicerad: söndag, 1 september, 2019 - 17:57Uppdaterad: söndag, 1 september, 2019 - 22:18
  • Amos Ekhalie satte 1-0 från straffpunkten. Arkivfoto: Hasse Persson-Bru

IFK vann trots två missade straffar

Fotboll: IFK Mariehamn vann med 1-0 borta mot FC Lahti. IFK fick tre straffar i matchen, men Amos Ekhalie var den enda av de tre straffskyttarna som lyckades göra mål. IFK slutar sexa i grundserien, vilket innebär att laget får spela i den övre slutspelsserien.

Matchen var bara tio minuter gammal när den tidigare IFK-spelaren Pekka Lagerblom fällde Hampus Lönn med en glidtackling och domaren pekade på straffpunkten. Dylan Murnane tog hand om straffsparken, men lade den löst till vänster om målvakten som klistrade bollen. IFK Mariehams oförmåga att utnytta straffsparkar den här säsongen tycktes fortsätta.

Men i den 65:e minuten fick IFK en till straff. Återigen var det Pekka Lagerblom som kom olyckligt in i situationen och satte krokben för Robin Sid som bröt in från sin vänsterkant. Amos Ekahlie stegade lugnt fram mot bollen och borrade upp den i målvaktens högra kryss. En otagbar straff och IFK hade tagit ledningen i matchen.

Hampus Lönn var en stolpträff ifrån att utöka ledningen i den 78:e minuten. I den 87:e minuten fick IFK sin tredje straff i matchen sedan inhopparen Riku Sjöroos fällts i hörnet av straffområdet. Den här gången var det mittbacken Robin Buwalda som prövade lyckan, men ännu en svag straff räddades av målvakten i FC Lahti Patrick Rakovsky.

Återigen stod IFK:s Oskari Forsman för flera bra räddningar i matchen vilket sist och slutligen bäddade för segern. Efter slutsignalen blev det tjafs och domaren visade det röda kortet för Robin Buwlada som därmed missar kommande två matcher.