• Amos Ekhalie satte 1-0 från straffpunkten. Arkivfoto: Hasse Persson-Bru
Gustaf Backaliden reder ut straffkaoset.
Publicerad: söndag, 1 september, 2019 - 17:57, uppdaterad: söndag, 1 september, 2019 - 22:18

IFK vann trots två missade straffar

Fotboll: IFK Mariehamn vann med 1-0 borta mot FC Lahti. IFK fick tre straffar i matchen, men Amos Ekhalie var den enda av de tre straffskyttarna som lyckades göra mål. IFK slutar sexa i grundserien, vilket innebär att laget får spela i den övre slutspelsserien.

Matchen var bara tio minuter gammal när den tidigare IFK-spelaren Pekka Lagerblom fällde Hampus Lönn med en glidtackling och domaren pekade på straffpunkten. Dylan Murnane tog hand om straffsparken, men lade den löst till vänster om målvakten som klistrade bollen. IFK Mariehams oförmåga att utnytta straffsparkar den här säsongen tycktes fortsätta. 

Men i den 65:e minuten fick IFK en till straff. Återigen var det Pekka Lagerblom som kom olyckligt in i situationen och satte krokben för Robin Sid som bröt in från sin vänsterkant. Amos Ekahlie stegade lugnt fram mot bollen och borrade upp den i målvaktens högra kryss. En otagbar straff och IFK hade tagit ledningen i matchen.

Hampus Lönn var en stolpträff ifrån att utöka ledningen i den 78:e minuten. I den 87:e minuten fick IFK sin tredje straff i matchen sedan inhopparen Riku Sjöroos fällts i hörnet av straffområdet. Den här gången var det mittbacken Robin Buwalda som prövade lyckan, men ännu en svag straff räddades av målvakten i FC Lahti Patrick Rakovsky.

Återigen stod IFK:s Oskari Forsman för flera bra räddningar i matchen vilket sist och slutligen bäddade för segern. Efter slutsignalen blev det tjafs och domaren visade det röda kortet för Robin Buwlada som därmed missar kommande två matcher.

Fler Sport

Sjöblom fortsätter träna AIK

Caroline Sjöblom fortsätter träna AIK tillsammans med Robert Lison Svanström. Det nya kontraktet sträcker sig över de två kommande säsongerna.

Campos flyttar till Umeå

Nyhetsnotisen i ljudformat
Briana Campos lämnar Åland United efter fyra år för spel i Umeå IK. Campos ansluter till UIK vid årsskiftet.

Fellman uttagen till IBU-cupen

Nyhetsnotisen i ljudformat
Jenny Fellman är uttagen som en av fyra skidskyttar från Finland som ska tävla i IBU-cupen i de tre första inledande tävlingarna.

Jenny Fellman sexa i sprint och 20:e i jaktstart

Nyhetsnotisen i ljudformat:
Skidskytte. Jenny Fellman inledde säsongen i Kontiolahti där det hölls internationella Grand Prix tävlingar i helgen.

JIK:s damer vann tredje raka

JIK:s lagkapten Jenny Clemes om segern mot Uppsala B:
Volleyboll. Jomala IK:s damlag vann söndagens hemmamatch mot Uppsala B med 3-0. Det var den tredje matchen för den här säsongen och hittills har JIK inte förlorat ett enda set.

IFK:s hockeydamer föll mot Linköping

Ishockey, IFK Mariehamns damlag i hockey förlorade helgens två matcher mot Linköping HC, först med 3-5 och sedan med 1-7.

IFK vann mot Waxholm och förlorade mot Bålsta

Ishockey. Det blev en seger och en förlust för IFK:s hockeyherrar i helgen.

BC Clipper vann hemmaomgång i fyran

Dennis Bergman och Amadeus Ahonen om lördagens matcher:
Bowling. BC Clipper vann tredje omgången i division 4 som spelades i Idrottsgården på lördagen. I första matchen förlorade man mot Patteri 2 men sedan blev det idel segrar mot övriga tre lag man mötte.

IFK och Komet bowlade på bortaplan

Bowling. IFK Mariehamn vann sju matcher och förlorade en i lördagens omgång av riksseriens division 1 som spelades i Kotka.