• Rick Ketting blev matchhjälte när han satte segermålet för IFK. Arkivfoto: Hasse Persson-Bru
Tränaren Peter Lundberg var stolt över sitt lag efter matchen:
Publicerad: söndag, 27 oktober, 2019 - 21:06, uppdaterad: onsdag, 30 oktober, 2019 - 10:13

IFK vann på bortaplan mot HJK för första gången

Fotboll. IFK Mariehamn vann för första gången en bortamatch mot HJK i Helsingfors och är därmed vidare till final i playoffen till Europa League. Rick Ketting blev stor matchhjälte med sitt 2-1 mål i förlängningen.

IFK inledde matchen mot HJK bra och under de första 15 minuterna var det Grönvitt som hade övertaget. Därför kom det som en kalldusch när HJK gjorde 1-0 i den 16:e matchminuten. William Parra Sinisterra fick bollen strax utanför straffområdet, vände bort Amos Ekhalie, tog några steg åt höger och avlossade ett välriktat skott som tog i ribban innan bollen fortsatte in i mål bakom Oskari Forsman. Efter målet tog HJK över spelet utan att egentligen skapa några farligheter, och resten av första halvlek blev ganska chansfattig och händelselös.
I inledningen av andra halvlek hade HJK:s Eetu Vertainen ett par bra chanser, en stolpträff och ett skott som gick strax utanför. IFK skapade inga farligheter men i den 70:e matchminuten kontrade man in ett mål. Aapo Mäenpää slog ett inlägg från högerkanten och HJK:s Faith Friday Obilor nickade bollen i eget mål när han gick upp i en nickduell med IFK:s Aristote Mboma. 1-1 stod sig sedan hela halvleken ut, trots att HJK skapade tryck med ett par frisparkar och en hörna precis i slutet av halvleken.
Tio minuter in i förlängningen hade HJK ett gyllene läge att göra 2-1. Ivan Tarasov slog ett inlägg från höger och Evans Mensah nickade bollen i stolpen. Den efterföljande returen slog Riku Riski rakt på Oskari Forsman. Istället var det IFK som i den 110:e minuten gjorde 2-1. Dylan Murnane slog en hörna och Rick Ketting var sist på bollen och satte den i mål. IFK lyckades sedan hålla undan och vann för första gången en bortamatch mot HJK i Helsingfors. I playoff-finalen möts IFK och FC Honka i ett dubbelmöte. Första matchen blir på IFK:s hemmaplan den 30 oktober och söndagen 3 november blir returmötet i Esbo.

Fler Sport

JIK.s damer förlorade på bortaplan

Volleyboll. Jomala IK:s damer förlorade lördagens bortamatch i division 2 östra.

Helenius boxas i New York

Boxning. Robert Helenius möter Adam "Babyface Kownacki i en tungviktsmatch i Brooklyn i New York den 7 mars. Det skriver Svenska Yle. Den av Helenius...

IFK föll mot Älta

IFK:s tränare Kenneth Westerback ger sin syn på matchen:
Ishockey. IFK Mariehamn förlorade lördagens hemmamatch mot Älta IF.

Holmström 43:a i Schweiz

Hör Isac Holmström berätta om loppet:
Skidning. Isac Holmström blev 43:a i herrklassen när långloppscupen Visma Ski Classics höll en deltävling i Schweiz i helgen.

Osäkert om Fellman kör stafett

Jenny Fellman är uttagen att än en gång köra den sista sträckan när det hålls stafett i världscupen i skidskytte.

Farmaravtal mellan ÅU och IFK

Åland United och IFK Mariehamn har för tredje året i rad undertecknat ett farmaravtal som gör det möjligt för spelarna i bägge lag att inom farmaravtalsreglernas ramar medverka i varandras matchtrupper.

ÅU förstärker fysioteamet

Nyheten i ljudformat
Det tidigare spelaren Maryette Karring ska inkommande säsong fungera som fysioterapeut hos Åland United. Hon förstärker teamet som finns runt laget.

ÅU siktar på guldet

Tränaren Samuel Fagerholm och sportchef Mikael Virta
Åland United siktar på att vinna ligaguld säsongen 2020.

Trögt för Fellman på vallen

Det går trögt för Jenny Fellman på skyttevallen just nu. När världscupen i skidskytte fortsatte i Ruhpolding bommade Fellman sex av tio skott.